Home , Avrupa , Mulhous'de Irkçı Faşist Saldırı Protesto Edildi

Mulhous'de Irkçı Faşist Saldırı Protesto Edildi

IMG-20121104-00033MULHOUSE | 03 – 01 – 2013 | Geçtiğimğz hafta 24 Aralık sabahı sularında saat dört gibi Mulhouse’de bulunan Kürt Evi saldırıya maruz kalmış ve yakılmak istenmiş,binada oturanların alevleri fark ederek ıtfaiye ye haber vermsiyle saldırı önlenmiş ve yangın söndürülmüştü. Bu saldırı ilk saldırı değildi.

Daha önceleride derneğe yönelik benzeri saldırılar bir kaç defa gundeme gelmişti ancak bu seferkinin biraz daha fazla kapsamlı bir saldırı olduğunu söylemek mümkün.
Eger kurumlarımıza ve dost kurumlara yönelik gerçekleştirilen ırkçı faşist saldırıların nedenlerini sorgulamaz ve kurumlarımıza sahip çıkılması konusunda daha duyarlı davranmazsak önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek saldırılara kapı aralamış oluruz.
Bu bilinçle hareket eden Mulhouse deki demokratik kurumlar ( Kürt Evi, ATIK, ADHK, DIDF, CCA ) 29 Aralık Cumartesi günü bir yürüyüş gerçekleştirerek hem saldırıyı kınadı hemde sorumlu davranılması çagrısında bulunularak valiliğe dosya sunuldu.

Saat 13 00` de Derneğin önünde toplanmaya başlayan kitle sloganlarla yürüyüşe geçerek valiliğe doğru ilerlemeye başladı.Yürüyüş boyunca hem Fransızca hem Türkçe sloganlar atılarak ve bidiriler dagıtılarak dikkatler çekilmeye çalışıldı. Yürüyüşün sonunda Valilik önüne gelindi. Belirlenen beş kişilik heyet içeri girerek dosya sunarken dışarda da yürüyüşün neden düzenlendiği anlatılırken ortak hareket etmenin bugün daha fazla önemsenmesi gerektiği vugulandı.İçeri giren heyetin dışarı çıkarak olumlu bir görüşme oldugunu kendilerine bu konuda sorumluların yakalanması için caba harcayacaklarını ve gösterilen duyarlılığı anladıklarını dile getirdiklerini söylediler. Heyetin açıklamasından sonra çekilen halaylarla etkinlik sonlandırıldı.