Home , Haberler , Montagsdemo eyleminde Mehmet Yeşilçalı için dayanışma

Montagsdemo eyleminde Mehmet Yeşilçalı için dayanışma

MANNHEİM |02.08.2017| Montagsdemo olarak bilinen Pazartesi eylem platformu 31 Temmuz Pazartesi günü Almanya’nın birçok kentinde olduğu gibi Mannheim şehrinde de 10 ATİK’li tutsaklardan biri olan Mehmet Yeşilçalı ile dayanışmaya ayırdı.

Mannheim’da ATİF-YDG ve Yeni Kadın aktivistleri olarak katılım sağlandı. Mitingde Mehmet Yeşilçalı’nın durumunu anlatan merkezi metni okunduktan sonra ATİF’li bir temsilci Almanca konuşma yaptı.

“Faşizme sessiz kalmayacağız”

Konuşmasında özelikle Almanya ve TC’nin ilişkilerini dile getiren temsilci; “bu şekil baskılar ve tutuklamalarla TC’nin devrimci mücadeleyi kesinlikle bitiremeyeceğini, hangi alanda olursa olsun, bugün Alman dostlarımızla yaptığımız gibi enternasyonal dayanışmanın büyütülmesini ve Türkiye-Türkiye Kürdistanı’nda yaşanan faşizme sessiz kalınmayacağını” dile getirdi.

Konuşmasına devam ederken Türkiyeli faşistlerin sözlü saldırısına maruz kalan konuşmacı kısa bir tartışmadan sonra konuşmasına devam etti. MLPD adına yapılan konuşmadan sonra bir saat süren eylem sona erdi.