Anasayfa , Avrupa , Londra Gezi Dayanışma Çadırı Kapanış Forumu yapıldı

Londra Gezi Dayanışma Çadırı Kapanış Forumu yapıldı

photoLONDRA |02-09-2013 |  2 Ağustos günü kurulan ve 1 ay boyunca açık kalan Londra Taksim/Gezi direnişi ve tutsaklarına destek çadırı 1 Eylül günü düzenlenen forumla kapandı. Yaz sürecinin etkin geçmesini sağlayan çadır ortaklaşmanın , birlikteliğin güçlendiği bir mevzi oldu. 1 ay boyunca Berkin Elvan ve Gezi tutsakları için yardım kampanyası ve basın açıklamaları,forumlar ve paneller düzenlendi. Ayrıca imza kampanyaları örgütlendi.

Kültür-Sanat  Gecesi yapıldı
31 Ağustos günü kültür-sanat komisyonunun düzenlediği şiir-müzik-tiyatro gecesi yapıldı. Yapılan saygı duruğunun ardından programa geçildi. İlginin yoğun olduğu gecede ilk olarak yerel müzik grubu sahne alarak sevilen parçaları seslendirdi.
müzik grubunun ardından çadırda hazırlanan tiyatro oyunu sergilendi. Gezi Direnişini anlatan tiyatro büyük ilgi topladı.
Son olarak ise yine çadırın içinden oluşturulan koro müzik dinletisi sundu. Drama Köprüsü isimli türkünün gezi direnişine uyarlanmış hali tüm kitle tarafından söylenerek etkinlik sona erdirildi.

Kapanış Forumu
1 eylül pazar günü ise son olarak çadır forumu yapıldı. Çadır sürecinin değerlendirildiği ve önümüzdeki süreçte neler yapılması gerektiği üzerine yapılan tartışmaların ardından forum bitirildi.

photo (2)

 

photo (1)