Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Şebnem K. Fincancı ve Tutsak Gazeteciler ile Dayanışma Eylemi

Frankfurt’ta Şebnem K. Fincancı ve Tutsak Gazeteciler ile Dayanışma Eylemi

FRANKFURT|11.11.2022| Almanya’nın Frankfurt şehrinde Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve özgür basın çalışanları için eylem gerçekleşti. 26 Ekim sabahı İstanbul’daki evine baskın düzenleyerek gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı için ATIF, ADHF, AGIF, BIR-KAR, SKD, Kürt Toplum Merkezi, Amara ve SYKP örgütleri birlikte eylem düzenledi. Kürdistan’a yönelik Türk ordusu tarafından kimyasal silahlar kullanıldığını söyleyen Şebnem Korur Fincancının serbest bırakılması talep edilirken aynı zamanda son süreçte tutuklanan özgür basın çalışanlarına dikkat çekildi.

Birçok konuşma yapılırken ATİF, YDG ve Yeni Kadın adına  yapılan konuşmada doğruyu ve haklıyı dilen getirenlerin her zaman faşizm tarafından baskı altına alınmaya çalıştıkları söylenirken, Şebnem Korur Fincancı ve özgür basın çalışanları ile dayanışma dilekleri dile getirildi. Aynı zamanda bu saldırılara karşı tüm demokrat İnsan ve kurumlar dayanışmayı yükseltmeye çağrıldı. Zora adına yapılan konuşmada kadınların mücadelesine vurgu yapılırken 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü yapılacak olan eylemlere çağrı yapıldı.

Kitle tarafından “yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük” ve “tüm Politik tutsaklara özgürlük” sloganları ile eylem sona erdi.