Home , Avrupa , İsviçre’de Kobane Katliamı Lanetlendi!

İsviçre’de Kobane Katliamı Lanetlendi!

Zürih ResimEmperyalizm destekli eli kanlı DAİŞ çeteleri ortadoğu ezilen halklarına yönelik başlattığı, saldırı ve katliamlar devam etmektedir.

DAİŞ çeteleri 25 Haziran’da Kobane ye sızarak sivil halka ve çocuklara yönelik büyük bir katliam gerçekleştirdi.

Yapılan bu katliam, 26.06.2015 tarihinde Zürih ve Basel’de devrimci ve demokratik kurumlar tarafından lanetlendi.

ZÜRİH:

DEM-KURD’un çağrısıyla 19.00 da Zürih Helwetiaplatz da bir miting gerçekleştirildi. Yapılan mitingde katliam lanetlenerek, Kobane’ye sahip çıkılması istenildi. PARTİZAN, MLKP, İTİF, YDG, DEM-KURD, İGİF, SYKP ve Alevi Dernekleri nin katıldığı mitigde sık sık “Şehid Namirin“ „Biji berxedane Kobane“ „Hoch die Internationale Solidarität“  vb sloganlar atıldı.

BASEL:

Basel kentinde yapılan miting, Kobane ve Tel Abyad ve tüm dünyada şehit düşen devrimciler adına saygı duruşuyla başladı.

Kürt Toplum Merkezi adına yapılan açıklamada, “AKP destekli DAİŞ çetelerinin saldırıları bizi yıldıramaz ve durduramaz. Seçimi kaybeden AKP nin daha çok saldırganlaştığı ve saldırıların Daiş cetelerine destekle doruğa taşıdığını ve Kürtlerin üzerine saldırtığını biliyoruz ki senin kurtuluşun olmayacak. Yenilgilerin en büyüğünü tadacaksın. Biz kazanacağız. Ezilen halklar kazanacak. Devrimci birliktelikleri hiç bir güç yenemez. Bundan sonra yürüyüşlere ve mitinglere Avrupa dan desteğimize devam edeceğiz” diyerek bitirdi konuşmasını.

Partizan adına yapılan konuşmada, “Biji Berxodane Kobane, Emperyalizm ve onun uşaklarının Rojova’ya yaptıkları saldırı ve katliamlar, Kürt halkının özgürlüğüne ve ezilen bütün halklara dır. Bizlerinde içinde yer aldığımız HDP, faşist AKP ye seçimlerde büyük yenilgi yaşatmış ve faşist Tayip Erdogan’ı başkan yaptırmayarak seçimleri kaybettirmiştir. Bölge de DAİŞ’e önemli bir destek veren TC devleti eli kanlı çetelerin Kobane’ye girmesini sağlamış ve orada sivil halka yönelik katliam gerçekleştirmişlerdir. Bu katliamı nefretle kınıyoruz.”

Devrimci ve demokratik kurumların katıldığı miting yapılan konuşmalar sonrasında bitirildi.

Zürih ResimBasel Resim