Anasayfa , Avrupa , Mayıs Ayı Şehitleri Berlin`de Anıldı

Mayıs Ayı Şehitleri Berlin`de Anıldı

BERLİN|29.05.2021|Katledilişinin 48. yıldönümünde Komünist önder İbrahimKaypakkaya ve Mayıs ayı şehitleri için Almanya`nın başkenti Berlin`de 28.05.2021 tarihinde ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği) tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. ADGB-Berlin tarafından organize edilen miting şeklindeki anma etkinliği Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinin Oranienplatz meydanında saat 18:00`da gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat süren anma etkinliği devrim ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Katılımcıların konuşmaları ve müzik dinletileri sürdürüldü. Mayıs ayı şehitlerini anma etkinliğine, Partizan, MLKP, MKP, Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi Kurumları. ATİK, ADHK, AGİF, KKP, HBDH örgütleri katıldı. Ayrıca bir çok ilerici ve demokrat kişide katılarak destek verdi. Bilindiği gibi Mayıs ayı Türkiye Devrimci Hareketi ve Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi açısından önemli bir yerde durmaktadır. Mayıs ayı, şehitler ayıdır. Türkiye komünist ve devrimci hareketinin, Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi’nin önder yoldaşlarını, kadrolarını güneşe uğurlandığı aydır. Anma etkinliğinde Partizan adına söz alan konuşmacı, Mayıs ayının Türkiye Devrimci Hareketi ve Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi açısından önemini ve günümüzde yaşanan durumu değerlendirdikten sonran konuşmasını şu sözler ile sonlandırdı; “ Mayıs ayı şehitleri adlarını, devrim ve sosyalizm tarihine kandan ve ateşten harflerle yazdılar; direngen ve direşkenlikle, özveri ve kararlılıkla.

Onlar, komünist ideallerin ve devrimci değerlerin fevkalade ifadesiydiler. Onlardaki her şey bir tek şeye, tek bir yüce amaca, devrimin soylu amaç ve politikalarına kilitlenmişti. Onlar ölümsüz bir kavgada yiğitçe öldüler. Bu davanın askeri, kadrosu ve önderleriydiler, devrimci davaya bağlılığın ölümsüz örnekleriydiler. Devrimci davanın en temel özelliklerini kendilerinde cisimleştirenler onlardı. Dünyayı değiştirmek, dünyanın Türkiye parçasını değiştirmek için yola çıktılar. Onları anmak; mücadelelerini bıraktıkları yerden omuzlayıp daha ileri götürmektir. Onları anmak; devrimci mücadeleyi yükseltmektir.