Anasayfa , Avrupa , Mesut Tunç derhal serbest bırakılsın!

Mesut Tunç derhal serbest bırakılsın!

tutukluAHM | 05 – 01 – 2009 | AHM (ATİK Haber Merkezi) olarak, elimize ulaşan bir son gelişmeyi Avrupa’da devrimci,demorkat kişi ve kuruluşlara/kurumlara yönelik yapılan saldırılara bir yenisinin daha Avusturya devletince gerçekleştirilmesini tüm duyarlı kurum ve kuruluşlara duyuruyor ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.

”Mesut TUNÇ,1976 Dersim doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır, aktif politik faaliyeti gerekçesiyle 1995 yılında tutuklanarak DHKP-C davasından 36 yıl hapis cezası aldı. 7 yılı aşkın tutuklu kaldığı cezaevinden 2002 yılında, Ölüm Orucu dolayısıyla tedavi görmek üzere hasteneye kaldırıldı. Buradan’da yurt dışına çıkarak, 2003 yılında Almanya’da politik iltica talebinde bulundu. 2005 yılında aile birleşimi nedeniyle İsviçre’ye yerleşerek, Haziran 2006 tarihinde politik ilticacı statüsüne sahip oldu. Almanyada hak kazandığı politik ilticaci statüsünü İsviçre’ye taşımıştır.

Mesut TUNÇ sene sonu tatilinden yararlanarak Viyana/Avusturya’da ikamet eden eşinin ailesini ziyeret etmek için gitmiştir. Tatilin bitiminde, Salzburg/Avusturya’da Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararına dayanılarak eşi ve iki çocuğuyla trenle İsviçre’ye dönerken tutuklanan Mesut Tunç’la ilgili avukatı aracılığıyla savcılıktan alınan belgelerdeki bilgiler özetle şöyledir:

1.) Mesut TUNÇ, 12.01.1976 doğumlu, son oturduğu yer İsviçre. Tutuklama emri Türkiye Cumhuriyeti tarafından, Malatya. 30.04.2008 tarihinden itibaren aranıyor (23 Yıl ve 4 Gün açık cezası vardır).

2.) Cumhuriyet Savcılığı Wels: Mesut TUNÇ 03.01.2009 tarihinde saat 00:35 te kontrol edilmiştir ve Wels Belediyesi tarafıindan trende tutuklanmıştır.

Ankara Interpolu tarafından 1992 den 1995’e kadar ‘DHKP-C örgütüne kayıtlı’ olması gerekçesiyle ve 23 yıl 4 ay açık hapis cezasının bulunması da göz önününe alınarak interpol tarafından 30.04.2008 tarihinde kırmızı bülten ile arama kararı çıkartılmıştır.

İlk etapta, Avusturyalı bir avukat bulunmuş ve Wels Cumhuriyet Savcılığından bilgi istenmiştir. Avukata verilen bilgiler yukarıda belirtilmiştir. Savcılıktan Mesut Tunç’un mahkemeye çıkartılacağı ve mahkemenin vereceği karar doğrultusunda hareket edileceğine dair bilgiler elimize ulaşmistir.

Mesut TUNÇ şu an açlık grevindedir ve hiç ifade vermemiştir.”

Mesut Tunç Serbest Bırakılsın!..
Tüm Politik tutsaklara özgürlük!..
Yaşasın Devrimci Dayanışma!..