Home , APP , Avrupa Futbol Şampiyonası Final Maçı Sonrası Irkçılık

Avrupa Futbol Şampiyonası Final Maçı Sonrası Irkçılık

HABER MERKEZİ|12.07.2021|Avrupa Futbol Şampiyonası’nın İngiltere ile İtalya arasında oynanan final maçı sonrası İngiltere Milli Takımı’nın penaltıları kaçıran siyah oyuncuları Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka, sosyal medyada ingiliz taraftarların ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Güney Manchester’de maç sonrası Rashford’un bir kafenin duvarında yer alan resmi ırkçılar tarafından tahrip edildi.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Johnson da eleştirilerin hedefinde. Johnson, İçişleri Bakanı Priti Patel ile birlikte İngiliz oyuncuların Black Lives Matter hareketinde olduğu gibi sahada diz çökerek ırkçılığa karşı tavır alma eylemini abartılı bulmuş ve ırkçılığın toplumun tamamında olmadığını söylemişti.

Saka, Sancho ve Rashford’ın Twitter ve İnstagram üzerinde geçmişte yaptığı paylaşımlara yorum ekleyen birçok kullanıcı, maymun emojileri ve ırkçı ifadeler kullandı.

Sancho ise, geçen yıl ABD’nin Minneapolis kentinde bir polis memuru tarafından öldürülen George Floyd için düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolara destek vermişti.