Home , Haberler , Malcom X’in Süikastçilerine Ceza İndirimi

Malcom X’in Süikastçilerine Ceza İndirimi

Haber Merkezi | 20.11.2021 | 1960’larda ABD’de ırkçılığa karşı mücadelede öne çıkan ve asıl adı  El-Hajj Malik El-Shabazz olan ve öldürüldüğünde 39 yaşında olan Malcom X’i öldürmekle hüküm giyen süikastçilere verilen ceza tekrar gözden geçirilecek.

Amerikalı siyahi Müslümanların örgütlendiği Nation of İslam’ın üye ve yöneticilerinden olan Malcom X, örgütün yöneticisi Elija Muhammed ile ters düşmesiyle birlikte ayrılarak çalışmalarını sürdürmeye devam etmişti. Bu çalışmaları sırasında katıldığı bir etkinlikte silahla vurularak öldürülmüştü. Ölümünün ardından Malcom’u kimin öldürdüğüne dair çeşitli düşünceler ortaya çıktıysa da tam olarak kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarılamamıştı. Malcom’u öldürmekle yargılanan biri polis üç kişi, muhebbet hapis cezası almıştı.

Süikastçi olarak ceza alan üç kişi de şartlı tahliyeden yararlandılar. Manhattan bölge savcısı ise süikastçilerin hak ettikleri adaleti alamadıklarını savunarak muhebbet hapis cezalarının iptalini istedi. FBI ve New York polisinin kimi delilleri sakladığı ve cinayetin üzerini örttüğü belirtiliyor.