Anasayfa , Avrupa , Başları dik, yumrukları sıkılı, bilinçleri Önderdi ATİK`li Devrimci tutsakların…

Başları dik, yumrukları sıkılı, bilinçleri Önderdi ATİK`li Devrimci tutsakların…

13406972_1751412031768858_2890712759762769854_nMÜNiH | 18 – 06 – 2016 | 15 Nisan 2015’te Almanya ve TC işbirliğinde başlatılan ve ardından Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da da gerçekleştirilen operasyon ile Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Yeni Kadın üyesi 10 Devrimci tutuklandı. Tutuklananların duruşmaları ancak 14 ay sonra bugün başlatılabildi.
Avrupa ve Almanya’ da son yılların en kapsamlı operasyonu ve davası olarak bilinen ATİK davası bugün başladı.

Tutsaklara insanlık onurunu zedeleyen zincir işkencesi ve  baskısı

10 ATİK Devrimci Almanya’da 14 aydır ağır tecrit altında tutuluyordu. Bugün başlayan duruşma getirilme bicimi bunun en bariz örneği. ATİK’li tutsakların mahkemeye kadar aç bırakıldıkları belirtildi.
Ayaklarına zincir vurulmak istenen devrimci tutsakların, bu insanlık dışı uygulamaya ve baskıya karşı direndikleri için darp edildiler. Duruşma öncesi avukatlar yaptıkları bir açıklama ile ATİK tutsaklarının insanlık dışı bir uygulamaya maruz kaldığını belirttiler.
Tutsakların duruşma salonuna baskı ve işkenceyle taşındıkları belirtiliyor.

Devrimci mücadele her yerde Haklı ve Meşrudur

Devrimci tutsaklar Salona girerken başları dik yüzleri gülec ve sol yumrukları havada atıkları sloganlarla Mahkeme heyetini ve Amanya medyasını şoka uğratı. Belkide Egemenler keni cephelerinde ik kez bu kadar direncli ve bilincli Devrimci bir tarzla karşılaştılar. Salonda bulunan dinleyicierin alkış ve sloganları eşliğinde Mahkeme Salonunda yerini alan Devrimci tutsaklar katılanlara büyük moral oldular.

Mahkeme yaklaşık olarak saat 10.30 gibi başladı ve 18.00 de bitirildi. Mahkemee iddianame okundu ve Tutsak Avukatları iddianameye yönelik söz haklarıı kullandılar. Mahkeme 24 Haziranda devam edecek.

10 ATİK’li Devrimcinin davasına Delegasyonlar katıldı

Türkiye’den HDP Eş başkanı Figen Yüksekdağ, HDP  Diyarbakır Milletvekilli Feleknes Uca, TİHV Başkanı Prof.Dr Sebnem Korur Fincancı, Sanatçı Pınar Aydınlar, CHP Milletvekilli Hilmi Yarayıcı, Almanya Sol Parti Milletvekilli Nicole Gohlke yanı sıra avukatlar Özlem Gümüştaş, Ercan Kanar, Kazım Bayraktar, Mahmut Şakar, Kemal Toraman ve Şule Recepoğlu’nun ve  Yunanistan ATİK`le Dayanışma komitesi  temsilcileri davaya heyet olarak katıldılar.
Türkiyeden gönderilen iddianameyle yargılanıyorlar
Almanya ve Avrupada bu kapsamda uzun yıllardan bu yana böylesi toplu  davaların olmadığı bu operasyonun ve davanın Uluslararası bir dava olduğu, bunun başını Almanya ve TC devletlerinin çektiği gerçeğini görmek gerekiyor.
İddianameyi hazırlayan Emniyet görevlilerinden 2 kisinin ise bugün Türkiye`de sahte belgecilik suçlamalarından yargılandıkları ayrı bir gerçeklik. Tutuklu ATİK’liler hakkında Türkiye’den gönderilen belgelerin altında, bugün Cemaatci oldukları gerekçesiyle haklarında tutuklama kararları çıkarılan savcı ve polislerin imzaları olduğuna dikkat çekildi.
Mahkeme önünde miting :

HDP Eş Genel Başkanı Mitingte bir konuşma yaparak Almanya’da yargılanan 10 ATİK yöneticisinin davasını takip eden HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, davanın Türkiye ve Almanya’nın ortak laboratuvar davası olduğunu belirtti, “Bu dava Alman devletinin AKP-Saray iktidarıyla kurduğu kirli pazarlığın bir sonucudur” dedi. Yüksekdağ, “Mahkeme salonunda her koşulda direnen canlarımızın yüzlerini gördük. Onları Türkiye cezaevlerinden de biliriz. Zulme ve haksızlığa karşı her koşulda doğru bildiğini savunan ve arkasında duran irade ve cesareti gördük. Bugün yargılanan arkadaşlarımız şahsında bu devrimci iradeyi ve bilinci selamlıyorum” diye konuştu.

CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı Mitingte bir konuşma yaparak 10 Devrimci tutsağın davasını sahiplendiğini belirti. Hilmi Yarayıcı Emperyalistlerin her alanada Demokrasi mücadelesi yürütenlere saldırdıklarını ve bugün bunu daha pervasızca yaptıklarını söyledi. 129 a/b nin 1870 lere dayanan bir tarihi olduğunu söyledi. Ortadoğuda Halkaları birbirine düşüren ve İŞİD belasını besleyen büyüten Emperyalistlerin kendileri olduğunu vurguladı.

TİHV Başkanı Prof.Dr Şebnem Korur Fincancı, İnsan hakları ihlalerinin arttığına ve devrimci demokrasi güçlerine yönelik saldırılara dikkat çekti. Ingilizce ve türkçe olarak bir konuşma gerçekleştirdi. 10 Devrimci  tutsağın bir kısmının Türkiye cezaevlerinde uzun yıllar hapis yatan devrimciler olduğunu ve işkenceler mağruz kaldıklarını belirtti. Alman Yargısını, hak ihlali yapan Türk hükümetinin politikalarına ortak olmamaya çağırdı.

HDP Milletvekilli Felekans Uca`da Mitingte Almanca bir konuşma yaparak Almanyanın 129a/b maddelerinin hukuksal zemininin olmadığı ve Anayasaya aykırı keyfi bir yasa olduğunu belirti. Bu yasanın kaldırılması gerektiğini belirti.

Yunanistan ATİK le dayanışma komitesi de mücadelenin her alanda sürdürüleceğini bu davanın sokakta kazanılacağını belirtti. Yunanistan`da bu davayla ilgili mücadelelerine devam edeceklerini belirti.

Mahkemeye gelen bir çok  devrimci-demokratik kurum temsilcisi davayla  ilgili ve demokrasi mücadelesine yönelen baskılara dair konuşmalar yaptılar.Türkiye`den Yaşam Ağacı derneğinin  gönderdiği, Tutsaklarla dayanışma mesajı kitleye okunarak duyuruldu.
ATİK’in çağrısıyla bir çok parti ve devrimci, demokratik kurum Münih’te mahkeme salonu önünde bir araya geldi. Yaklaşık olarak 600 kişinin katıldığı Miting coşkuluydu.  Tutsaklara dönük saldırıları teşhir eden konuşmalar yapan heyet ve temsilciler Almanyanın 129a /b anti-terör yasalarına dair önemli vurgular yaptılar.
Alman devletinin hukuk ve yasal düzenlemesinde yeri olmayan 129a/ b anti terör yasası teşhir edildi.
Nürnberg  ATİK dayanışma komitesindeki Alman dayanışmacılar Müzik dinletisi yaptı.
Daha sonrasında ise Grup Umuda Haykırış sahne alarak Devrimci marş ve türküleriyle dinleti yaptı.
Mahkeme salonu önünde Tutsaklar için balonlar havalandırıldı.

Mitinge katılan kitle hep birlikte sloganlar atarak Hepimiz ATİKLİYİZ BİZİ YILDIRAMAZSINIZ BURADAYIZ MESAJLARINI VERDİLER. Haykırılan sloganların  mahkeme salonunda da  duyulduğu belirtildi.