Anasayfa , Avrupa , Londra’dan Taksim Direnişine Kesintisiz Destek

Londra’dan Taksim Direnişine Kesintisiz Destek

destek_9LONDRA |08-06-2013 | Türkiye’de yaklaşık 2 haftadır süren Taksim ve diğer illerdeki direnişlere destek olmak için, İngiltere’nin başkenti Londra’da hergün destek eylemi yapılıyor. “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” tarafından örgütlenen eylemler hergün İngiltere’nin merkezinde bulunan Trafalgar Meydanında yapılıyor.

Başbakanlık Önüne Yürüyüş Düzenlendi

6 ve 7 Haziran tarihlerinde yapılan eylemlerden sonra 8 Haziran Cumartesi günü saat 15:00 te trafalgar meydanından Başbakanlık binasının önüne yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık “Tayyip istifa”,”Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Her yer Taksim/Kızılay, her yer direniş” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Yürüyüş boyunvca Türkiye ve Kürdistanlı göçmen örgütleride kendi bayrak ve pankartlarını açtılar.
Tohum Kültür Merkezi‘de üzerinde “77′den 13′e Taksim’e Selam Direnişe Devam” yazan pankartıyla alanda yerini aldı. Ayrıca Partiazan ve YDG ‘de bayraklarıyla alandaydı.
Başbakanlık önünde saat 18.00’e kadar bekleyen kitle daha sonra tekrardan Trafalgar Meydanına yürüdü. Alana girildiğinde Kemalist faşistler Kurdish ve Halkevinin taşıdığı Kürt ve Apo bayraklarına müdahale etmeye çalıştılar. Bunun üzerine “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” ve alandaki büyük çoğunluk bu duruma müdahale ettiler. Yapılann konuşmalar ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganıyla durum protesto edildi.
Yapılan yürüyüşe Tohum Kültür Merkezi, YDG , Partizan , GİK-DER , DAY-MER , YÇKM , İAKM-Cemevi ve Kurdish katıldı.
Alanda yapılan konuşmaların ardından 9 Haziran Pazar günü saat 15:00 da tekrardan yapılacak eyleme çağrı yapılarak eylem sona erdirildi.