Home , Avrupa , Musa Doğan'ın avukatı Türkiye'den gerekçe ve belge istedi

Musa Doğan'ın avukatı Türkiye'den gerekçe ve belge istedi

musadoganİSVEÇ | 18 – 02 – 2009 | 28 Ocak 2009’da İsveç’te gözaltına alınan Musa Doğan’ın avukatı Türkiye devletinden ileri sürülen gerekçeleri dosyalarıyla birlikte İsveç makamlarına verilmesini talep etti. Türkiye’de yürüttüğü  siyasal çalışmalarından ötürü TKP(ML) davasından tutuklanarak yargılanmış olan Musa Doğan, İsveç İlticacılar Dairesi tarafından tanınmış politik iltica statüsünde yaşadığı İsveç’te „interpol tarafından arandığı“ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Avukatın verdiği bilgilere göre istenilen belgeleri sunulmaması durumda dava düşecek, dosyaların verilmesi durumunda ise dosyaların içeriğine bağlı olarak mahkeme açılacak. Bu mahkemede ileri sürülen iddaalar üzerinden dava devam edecek. Doğan’ın beraati ise bu mahkemenin sonucunda belli olacak.

Avukat ayrıca yapılan protestolarla yaratılan kamuoyunun önemli olduğunu vurguladı. Çeşitli imza metinlerinin konsolosluk, elçilik ve Birleşmiş Milletler kurumlarına gönderilmesinin olumlu olacağını söyleyen avukat aynı zamanda İsveçteki çalışmaların da etkisinin olacağını söyledi.