Home , Avrupa , Duisburg’da Metal İşçilerinden Uyarı Mitingi

Duisburg’da Metal İşçilerinden Uyarı Mitingi

TKS Duisburg Mitingi-1
IG-Metal sendikasının çağrısıyla Almanya’nın en güçlü demir çelik şirketlerinden olan ThyssenKrupp işçileri 31 Ağustos’ta saat 12’ye beş kala işi durdurup uyarı mitingi gerçekleştirdiler. 9 bir işçinin katıldığı mitinge diğer metal şirketlerinden Saarstahl, Mannstaedt, Dillinger Hütte, Vaillorec Mülheim – Düsseldorf, Salzgitter, Bochum ve Mannesmann Röhrenwerken işçilerde katılarak destek sundular.
Ayrıca aynı gün  ThyssenKrupp’un Dortmund, Bochum, Hagen-Hohenlimburg, Gelsenkirchen, Remscheid ve Finnentrop şehirlerindeki fabrikalarından da iş durdurularak uyarı grevine gidildi. 
Grevin nedeni, ThyssenKrupp yönetim kurulu başkanın kısa süre önce, 4-5 bin işçinin direk etkileneceği ve Bochum, Finnenstrop başta olmak üzere bir kaç şehirdeki fabrikaların kapatma ihtimali olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya tavır göstermekte. 
Uzun süredir ThyssenKrupp’da sular durulmuyor. Geçen yıl IG-Metal sendikasıyla şirket yönetiminin yaptığı anlaşma gereği 2020 yılına kadar hiç bir alanın kapatılamayacağına, işçilere çıkış verilemeyecekti. Buna karşılıkta her işçinin en az ayda 300 Euro civarında etkileneceği bir tasarruf paketi imzalanmıştı. Buna rağmen bir çok işçinin etkileneceği bir kapatma politikası şirket yönetimi tarafından güdülmektedir. 
TKS Duisburg Mitingi-3
Duisburg ve çevresindeki illerde 30 bine yakın ana işçisi ve bir o kadar da taşeron işçilerini istihdam eden şirket yönetimi sadece bazı bölümleri kapatmayı düşünmüyor, aynı zamanda Hindistan şirketi olan Tata demir çelikle birleşme ihtimali olduğu üzerinde de bir tartışma yürütülmektedir. 
9 Bin civarında işçi işi bırakarak eylem alına şirket içinde yürüyerek geldiler. Ellerinde kapatmaya ve demir çelik şirketinin yutulmasına karşı olduklarını ve şirket yönetiminin 20120 yılına kadar verdiği sözün arkasında durmasına yönelik pankartlar taşıdılar. Bir çok işçi kendi içlerinde yaptıkları konuşmalarda, demir çelik şirketlerinin Ruhr havzasının geleceği olduğu ve bu geleceğin ellerinde alınmasına izin vermeyeceklerini sık sık vurguluyorlardı. Ayrıca sendika temsilcileri ve başta belediye başkanı olmak üzere bir çok konuşmacıda demir çelik fabrikalarının bölgede yaşayan emekçiler açısından oldukça önemli olduğunu ve bunun için kapatılmaya izin vermeyeceklerini vurguladılar.