Anasayfa , Haberler , ETHA: Muhabirimiz Ezgi Özer ve Sosyalistler serbest bırakılsın!

ETHA: Muhabirimiz Ezgi Özer ve Sosyalistler serbest bırakılsın!

etha-20111024-etha-logo-00_extDersim’de ESP ve SGDF üyelerinin kaldığı evi gece yarısı baskın düzenleyen özel harekat polisleri, ETHA muhabiri Ezgi Özer’in de olduğu 13 sosyalisti darp ederek gözaltına aldı.

Yazılı açıklama yapan Etkin Haber Ajansı -ETHA- , başta Ezgi Özer olmak üzere tüm sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi.

Dersim’de ESP ve SGDF üyelerinin kaldığı evi gece yarısı baskın düzenleyen özel harekat polisleri, aralarında ETHA muhabiri Ezgi Özer’in de olduğu 13 sosyalisti darp ederek gözaltına aldı.

Yaşanan gözaltılara ilişkin ETHA açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Dersim’de ESP ve SGDF üyelerinin kaldığı evi gece yarısı baskın düzenleyen özel harekat polisleri, aralarında ETHA muhabiri Ezgi Özer’in de olduğu 13 sosyalisti darp ederek gözaltına aldı.

Bölgedeki savaş ortamında gazetecilik yapan, haber yapan ve yaşananları dünya kamuoyuna aktarmaya çalışan özgür basın çalışanlarından JİNHA muhabiri Zehra Doğan dün tutuklandı. ETHA muhabiri Ezgi Özer de gözaltına alındı.

Gazetecilik suç değildir. Bastırılan darbe sonrasında demokrasi havariliği yapanlar, özgür basın üstünde sallandırdıkları gözaltı ve tutuklama terörüne son vermelidir. Saray cuntasının baskı, şiddet ve gözaltıları, bizi gerçekleri yazmaktan alıkoyamayacak. Halkın yanında, ezilenin sesi olmaya, inadına karanlıkta bırakılmak istenenleri yazmaya devam edeceğiz.

Özgür basın susturulamaz. Muhabirimiz Ezgi Özer serbest bırakılsın.”