Anasayfa , Avrupa , Londra’da Uğur Kurt için eylemler

Londra’da Uğur Kurt için eylemler

demokratik_guc_birligiLONDRA | 24 – 05 – 2014 | İstanbul-Okmeydanı’nda polisin katlettiği Uğur Kurt için İngiltere’nin başkenti Londra’da iki ayrı protesto eylemi yapıldı.

23 mayıs günü yapılan eylemlerden ilki Britanya Alevi Fderasyonutarafından yapıldı. Londra Cemeviönünde yapılan eylemde “Uğur Kurt Ölümsüzdür“, “Cemevleri ibadethanemizdir” yazılı dövizler ve “Britanya Alevi Federasyonu” yazılı pankart açıldı.
Britanya Alevi Federasyonu başkanıİsrafil Erbil tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: ” Ülkemizde devam eden Muaviye ve Yezit anlayışı, bugüne kadar Alevileri kendi evlerinde, işkence hanelerde, darağaçlarında ve sokakta öldürmekteydi. Bugün artık düşman ibadethanelerimize kadar gelerek cenaze erkanı için toplanan canlarımıza kastediyor. Erdoğan’ın konuşmalarına yansıyan Alevi düşmanlığının sonuçları ortaya bu yönüyle çıkmaya başladı. Her yıl anmaları yapılan, Alevi katliamlarıyla yetinmeyen AKP zihniyeti önce Aleviliği asimile etmek istedi. Bu yöntemle binlerce yıllık inancı yok edemeyeciğini anlayan yezitler bu defa Alevileri öldürerek, korkutarak,sindirmeye çalışmaktadır.”
Öz Savunma kaçınılmazdır
Aşıklamanın devamında öz savunmanın kaçınılmaz olduğu vurgulanırken şu görüşlere yer verildi: “Biz Aleviler Gezi direnişinde Alevi gençleri öldürülürken gereken cevabı veremediğimiz için bugün düşman Cemevi’ne kadar girebilmiştir. Hedefte Aleviler vardır ve kavga kapıya gelmiştir, öz savunmamız kaçınılmazdır. Öğretimiz gereği ‘İncinsende incitme’ şiarıyla yaşıyoruz ama dışarıdan gelen saldırılara karşı kendimizi korumamak kendimize ihanet olur, derisini sırtına alarak düşmana boyun eğmeyen Nesimi’ye ihanet olur, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyen Pir Sultan Abdal’ a ihanet olur.”
“Katil devlet hesap verecek” sloganıyla basın açıklaması solandırıldı.
Trafalqar Meydanı’nda Protesto
Uğur Kurt için ikinci eylem saat 16:00 da Londra‘nın merkez bölgesinde bulunan Trafalqar’da yapıldı. Demokratik Güç Birliği – Britanyatarafından yapılan eylemde ingilizce olarak basın metni defalarca okundu.Ayrıca yüzlerce bildiri alanda dağıtıldı.

Partizan’da ingilizce ve türkçe dövizler ve bayraklarıyla alanda yerini aldı.
Yapılan basın açıklamasında, “Türk savaş uçakları Roboski’de insanları katletti, Gezi’de gençlerimizi katletti, daha bir hafta önce kötü çalışma koşulları nedeniyle Soma’da 301 madenci yaşamını yitirdi, dün ise cemevine açılan ateşle Uğur Kurt katledildi” denildi. “Bizler Britanya Demokratik Güç Britanya Güç Birliği olarak faşist Türk devletinin katliamlarını lanetliyoruz, tüm göçmen işçi ve emekçileri bu katliamları kınamaya ve duyarlı olmaya” çağırıyoruz denildi.
Eylem atlan ingilizce ve türkçe sloganlarla sona erdirildi.