Anasayfa , Dünya , Ahmed Saadat'in Tutuklanması ve Tecridi Hakkında

Ahmed Saadat'in Tutuklanması ve Tecridi Hakkında

FİLİSTİN | 13 – 10 – 2010 | Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi bir açıklama yayımlayarak Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat’ın tecrit süresinin uzatılması kararını protesto etti. Girişimciler, Saadat’ın hayatı, mücadelesi ve sürecini anlatan bir doküman yayımladı.

Açıklamanın tümü şöyle:

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin Genel Sekreteri Ahmed Saadat, 16 Mart 2009’dan Beri Bir dizi hapishanede tecritte tutuluyor. İşgal mahkemeleri tarafından tecridinin Suresi Tekrar Tekrar uzatıldı. Saadet hapishaneden hapishaneye nakledildi ve bugünlerde Nakab (Necef) çölündeki Ramon hapishanesinin tecrit bölümünde tutuluyor.

Saadet ayrıca tecritteki diger tutsaklara da erişiminin olmadığı Ayri Bir tecrit hücresine yerleştirildi ve Temel İnsan haklarından mahrum bırakıldı. Kişisel kitaplarına el konuldu; gazetelereyse haftada Sadece Bir ya da Iki kez erişmesine Topçu Alay Komutanı veriliyor. Saadat’a etimolojisi ve Arapça gazeteler verilmiyor ve Sadece İbranice medyaya Topçu Alay Komutanı veriliyor.

Ahmed Saadat, 2002 yılından Beri ABD ve ingiliz gardiyanlığında Filistin Yönetimi’nin hapishanelerinde tutuluyordu. 14 Mart 2006’da İsrail işgal rejiminin Eriha hapishanesine düzenlediği Askeri baskınla kaçırıldı ve 25 Aralık 2008’de İşgal rejimi zindanlarında otuz Yıl hapse çarptırıldı. Filistin Yasama Meclisi’nin Bir üyesidir ve işgal zindanlarında tutulan Onde Gelen Filistinli Ulusal liderlerden biridir.

bin Filistinli İsrail’in üzerinde baski ve işkenceleriyle sürekli karsı karşıya Gelen Ahmed Saadat ve yaklaşık her GÜNÜ Cephe hattında geçirmektedir Tutsak. Met uyguların oğlu bulması icin, Filistinli tutsakların özgürlüğü icin ve tum Filistinlilerin özgürlüğü Click Ahmed Saadat’la ve tum Filistinli tutsaklarla Dayanışma göstermemiz Bugün acil önemdedir.
www.freeahmadsaadat.org sitesinden 5-15 Ekim Uluslararası Eylem Günleri çağrısı, Ahmed Saadat’ın tutuklanması ve tecridi hakkinda masur Bilgi ve Saadat’ın biyografisinin çevirisi ektedir.

saadat – DOC