Anasayfa , Avrupa , Londra’da TC Büyükelçiliği Önünde Eylem

Londra’da TC Büyükelçiliği Önünde Eylem

LONDRA  |19-06-2013 | İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan TC Büyükelçiliği önünde “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” tarafından bir eylem gerçekleştirildi.

17 Haziran günü  başta Taksim olmak üzere Türkiye’nin bir çok şehrinde yaşanan faşist saldırıları protesto etmek için yapılan eylem saat 18:00 da başladı.“Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” tarafınfan ingilizce olarak hazırlanan ve üzerinde ” Long Livethe Taksim resistance” yazan bir pankartın açıldığı eylemde , her kurumda kendi bayrak ve pankartlarıyla katıldı.

Yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla Türk devletinin uyguladığı faşist saldırılar teşhir edildi. Sık sık “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Her yer Taksim/Kızılay, her yer direniş” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı eylem bir sonraki gün yapılacak Trafalgar meydanındaki gösteriye çağrı yapılarak sonlandırıldı.
Gözaltılar Trafalgar Meydanında Protesto edildi
ESP’ye yapılan gözaltıları ve Taksim direnişine destek vermek için 18 Haziran günü

Trafalgar Meydanı

Trafalgar Meydanı

bir kez daha Trafalgar Meydanında toplanıldı. “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” tarafından örgütlenen eylemde ESP’ye yapılan gözaltılar kınandı. Atılan sloganlar ve dağıtılan ingilizce bildirilerle Türk devleti teşhir ve protesto edildi.

Elçilik Önü

Elçilik Önü