Home , Avrupa , PARTİ VE DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILDI

PARTİ VE DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILDI

IMG-20140127-WA0005HOLLANDA | 27-01-2014 | 26 ocak pazar günü Hollandanın Den Haag şehrinde, Parti ve Devrim Şehitlerini Anma toplantısı gerçekleştirildi.
Anma etkinliği devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunda bir anamız İbrahim ve Ali Haydar için ağıt yaktı. Saygı duruşundan sonra sinevizyon gösterimi yapıldı.
Sinevizyon gösteriminden sonra grup Rengi İsyan sahne alarak devrimci mücadelede şehit düşenlerle ilgili marşlar ve ağıtlar söylediler. Ibrahim Kaypakkaya yoldaşla ilgili ‘Silah kucağında’ parçasını söyleyerek proğramlarını sonlandırdılar.

IMG-20140127-WA0003

Grup Rengi İsyandan sonra Parti ve Devrim Şehitleri Haftası ile ilgili bir Yoldaş konuşma yaptı. Konuşmasında Ocak ayının Proleterya Partisi açısından önemine değinerek şehitleri anmanın, onların ideallerine sahip çıkmak için mücadeleyi yükseltmemiz gerektiğine vurgu yaptı. ‘Şan olsun Partimiz TKP/ML diyerek konuşmasının bitirdi.

Parti ve Devrim şehitleriyle ilgili konuşmanın ardından, sanatçı Hasan Sağlam sahne aldı.Hasan Sağlam söylediği marşlarla kitleyi çoşturdu. Kitle 18 Mayıs marşını hep birlikte söylediler. Çekilen halaylarla etkinlik sonlandırıldı.

IMG-20140127-WA0006