Home , Avrupa , Köln’de Tiyatro Gösterimi

Köln’de Tiyatro Gösterimi

KÖLN |06.03.2019| Yeni Kadın  Köln komitesinin organize ettiği tiyatro gösterimi 2 Mart günü yapıldı. Katılımcıların oldukça beğenisini kazandı.

Areye Kay Tiyatro Grubu’nun “Kewra! Bena wind” (Kiwra kaybolursun) isimli oyunu, Yeni Kadın Köln komitesinin uzun zamandır yürüttüğü çalışmalar sonucunda seyirci kitlesi ile buluştu.

Oyunda ağırlıklı Zazaca konuşulurken arada Kürtçe ve Türkçe konuşmalar da yer almaktaydı. ‘38 Dersim katliamı, asimilasyon, Gözaltı kayıpları vb birçok konuya parmak basan tiyatro oyunu kitleleri kimi zaman güldürdü, kimi zaman düşündürdü. Özellikle gözaltı kayıplarının konu edildiği bölümde Berfo Ana’nın da sahneye taşınan konular arasında olması izleyiciyi derinden etkiledi.

Yeni Kadın Köln komitesindeki kadın arkadaşlar; “Zazaca dili; dünyada yok olma riski altında olan ilk 10 dil arasında yer almaktadır. Areye Kay’ın  bu dili  yaşatma çabasına katkıda bulunmak istedik. Başarılı bir çalışma oldu, sevgili Areye Kay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dediler.

Tiyatro oyununun bitiminden sonra ezgileriyle Ozan Serdar, şiir ve müzik dinletisiyle Çiğdem & Gülistan ikilisi ve Beser Şahin programa renk kattılar.

Güzel bir müzik ve şiir dinletisinin ardından program sona erdi.