Home , Avrupa , ATİK; Doğa Sömürüsünün Temel Sebebi Kapitalist Sistem!

ATİK; Doğa Sömürüsünün Temel Sebebi Kapitalist Sistem!

HABER MERKEZİ|12.09.2023| Dünya çapında15 Eylül günü gerçekleşecek iklim grevine katılım çağrısı yapan ATİK, doğa sömürüsünün temel sebebinin kapitalist sistem olduğuna işaret etti.

Yapılan açıklamada, milyonlarca insanın sadece savaşlar değil aynı zamanda doğa sömürüsünün yıkıcı sonuçları nedeniyle göç etmek zorunda kaldığı belirtildi. “Karı doğanın üstüne koyan sistem iklim krizi ve hesaplanamaz bir cefaya yol açtı. Güçlüyü daha da zengin yaparken yoksullara faturayı kesen kapitalist sistem bu sömürünün motorudur” denilen açıklamada, Türkiye’de de Gezi ayaklanmasından 10 yıl sonra Akbelen’deki direnişin şiddetle sönümlendirildiği ve kriminalize edildiğine dikkat çekildi.

“İklim krizine karşı mücadele antiemperyalist mücadeleden ayrılamaz. Doğayı yok eden düzen aynı zamanda baskı altındaki bölgelerde halkları sömürüyor ve çatışmaları ateşliyor. Buradaki bağlantıyı görmeli ve bu kökleri derine inen adaletsizliğe karşı bir arada durmalıyız” denilen açıklamada, Avrupa ve pek çok yerde iklim aktivistlerinin iftiraya uğradığı ve kriminalize edildiğine de işaret edildi. Bunun direnişi bastırmak ve doğruları söyleyenleri susturmak için bir strateji olduğu belirtilen açıklamada, 15 Eylül’de tüm dünyada sokaklara çıkarak doğa sömürüsüne, kapitalizme ve iklim aktivistlerine dönük baskılara karşı güçlü bir duruş sergileme çağrısı yapıldı.