Anasayfa , Avrupa , Zürih ve Basel’de Katliamlar Protesto Edildi!

Zürih ve Basel’de Katliamlar Protesto Edildi!

Resim 1 ZürihİSVİÇRE|03-07-2013|Sivas, Roboski, Taksim ve Lice Katliamı, İsviçre’nin Zürih ve Basel kentinde Devrimci ve demokratik kurumlar tarafından 03 Temmuz 2013 tarihinde protesto edildi.

Zürih TC Konsolosluk önünde Lice ve Sivas katliamı protesto edildi!

Zürich kentinde İsviçre Kürt Dernekleri Federasyonu (FEKAR) tarafından örgütlenen eyleme Devrimci örgütlerden Partizan ve MLKP de destek verdi.

Yoğun yagmur eşliğinde yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde, Lice’de karakol yapımını protesto eden kitleye askerin ateş açması sonucu Medeni Yıldırım’ın öldürülmesi ve Sivas Katliamının 20. Yılında şehitleri anmak için faşist TC konsolosluk önüne kadar yapılan yürüyüş’de kitle „Terrorist Erdogan“ „Kürdistan Faşizme Mezar Olacak“ „ Şehit Namirın“ gibi sloganlar eşliğinde konsolosluk önüne geldi.

Konsolosluk önünde, İsviçre Kürt Dernekleri Federasyonu (FEKAR) ın yaptığı açıklamada, „Medeni Yıldırım’ı Lice’de, Ethem Sarısülük’ü Ankara’da Aydınları Sivas’da katleden zihniyet aynıdır. Demokratik çözüm sürecinin ikinci aşamasında adım atması gerekenin AKP hükümeti özellikle son günlerde sürecin ruhuna denk düşmeyen hareket ve tavırlar içinde olduğunu bu anlamda AKP kuşku ve güvansizlik yaratan bir tutumdan derhal vaz geçmelidir. Demokratik eylemlerin bastırılmasına asla sessiz kalmayacakları dile getirilen açıklamada, “Kürt halkı 30 yıldır mücadele ediyor. En ağır bedelleri ödeyerek, bugüne gelen Kürt halkı, bu süreçte de saldırılara karşı demokratik eylemlerine devam edecektir.

„Öte yandan Sivas’ta 20 yıl önce 33 aydın, yazar, sanatçının dönemin iktidarının bizzat teşvik ettiği güçlerce hunharca yakılarak katledilmesini kınayarak “Bu katliam aynı zamanda Alevilere karşı geliştirilen bir katliamdır” „Katledilen tüm insanların anıları önünde saygıyla eğiliyor, anılarını mücadelemizde yaşatarak, bütün inançların ve kimliklerin özgürce yaşadığı bir Türkiye’yi yaratmaya dair sözümüzü yineliyoruz.” Diyerek alkış ve sloganlar eşliğinde eylem sona erdi.

NUCE TV ve ROJ TV’nin Lisans iptalini kınamak için; Danimarka Konsolosluk önünde açıklama yapıldı!

TC Konsolosluk önünde bitirilen eylem akbilende, kitle NUCE TV ve ROJ TV’nin yayın lisansları iptal edilmesi nedeniyle Danimarka Konsolosluk önüne yürünerek, burada da Nuce ve Roj Tv nin yayınların durdurulması protesto etti. FEKAR heyeti Danimarka konsolosluk yetkilileriyle görüşerek, bu anti demokratik kararı protesto ettiklerini ve bu karar değişene kadar eylemliklerine devam edileceği söylenilerek atılan sloganlarla bitirildi.

 

Basel’de Sivas, Roboski, Taksim ve Lice Katliamı Protesto Edildi!

Resim 1 BaselSaat 18:00 de yağan yağmura ragmen İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (iTiF) inde içinde yer aldığı, Basel Taksim Direnişiyle Dayanışma Platformu, kitlenin en yoğun girip çıktığı anda, boyunlara asılan almanca yazılı dövizlerle Tren Garı, önünde durularak katliamlar protesto edildi.

Sessiz yapılan bu protesto eylemi, kitlenin yoğun dikkatini çekmiştir. Gara gelip giden kitle boyunlarına dövizleri asılan insanlarla çeşitli sohbetler yürütülmiş, devletin bu katlimaları teşhir edilerek  bilgilendirilmiştir. Yapılan sohbetlerde Taksim direnişinden haberdar olduklarını ve bu eylemin haklı talepler icerdiğini ifade edilerek desteklediklerini söyleyenler olmuştur.

Eyleme Tren Garın önünden boyunlara asılan dövizlerle birlikte kitle tek sıra halinde çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçildi.

Yağan yağmura rağmen yürüyüş eylemine devam eden kitle, çarşının önemli duraklarda durarak dikkat çekmiştir. Kitle tekrar yürüyerek belediye meclisin önüne gelerek, Faşist TC devlet’in katliamcı yönünü teşhir eden dövizlerini, belediye duvarına asarak eylemini bitirdiler.

Resim 2 Basel

Resim 3 Basel