Anasayfa , Avrupa , KOE: ‘Papandreou Üç Çalışanın Ölümlerini İstismar Etmektedir’

KOE: ‘Papandreou Üç Çalışanın Ölümlerini İstismar Etmektedir’

ATİNA | 06 – 05 – 2010 | Önceki gün bir basın açıklamasıyla ülkedeki son durumu bildiren Yunanistan Komünist Organizasyonu (KOE), genel grev ve ölen 3 kişi hakkında da tavrını açıkladı.

Hükümetin, AB ve IMF’ye boyun eğmesini ve halka karşı şiddet uygulamasını şiddetle protesto eden KOE, 3 banka çalışanının öldüğü olayı yine aynı şekilde kınadıklarını bildirerek, gelişen olayların halkta Papandreou Hükümeti’ne karşı öfke ve kinin dorukta olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

KOE Açıklamasında devamla, “Dikta rejimlerini aratan ve yandaş medya tarafından desteklenen bu hükümet büyük bir küstahlıkla ölen üç banka çalışanının sorumluluğunu yüz binlerce işçi-emekçiye, kitle hareketine ve solculara yükleyebilmektedir. Oysaki Papandreou’nun kendisi alınan şiddet içerikli önlemlerle olaylarını fitilleyicisi olmuştur. Papandreou ne kadar toplumsal barıştan bahsederse etsin, O tarihe Yunan halkının mezarını kazmaya çalışan birisi olarak geçecektir” vurgusu yapıldı.

Atina ve tüm ülkenin son 30 yılın en kapsamlı protestolarına tanık olduğunu bildiren KOE, sadece Atina’da yarım milyon insanın sokaklara çıktığını bildirdi. Yunan polisinin bu protestoları şiddet kullanarak bastırmaya çalıştığını belirten KOE, Selanik ve Petra’da da sinir ve göz yaşartıcı gazlarının kullanıldığını bildirdi.

KOE açıklamasında son olarak “Hükümet, sağ parlamenter muhalefet ve aşırı sağcı kanatın uğraşları ise 3 banka çalışanının ölümünü istismar ederek, kötüye kullanarak halkın öfke selini bastırmaktır. Ancak onların bu çabaları sonuçsuz kalacaktır. Toplumda bir arada bulunan birikmiş öfke ve umutsuzluk, Yunan halkının yok olması için karar veren Papandreou’yu ve diğer parlamento üyelerini cehenneme göndereceklerdir” belirlemelerine yer verildi.