Home , Haberler , YDG Frankfurt’tan Roboski Açıklaması

YDG Frankfurt’tan Roboski Açıklaması

Frankfurt |28.12.2018| Roboski katliamının 7. yıldönümünde katliama ilişkin tepki ve anmalar devam ederken Yeni Demokratik Gençlik Frankfurt komitesi bir açıklama yayınladı. Roboski’nin hesabının sorulacağı belirtilen açıklamada Susmayacağız ve hesap sormaya devam edeceğiz!, Roboski katliamını unutmayacağız/unutturmayacağız! vurgularına yer veriliyor. YDG Frankfurt ayrıca kent merkezinde Cumartesi saat 14.00’te bildiri dağıtarak kamuoyunu konu hakkında bilgilendireceğini açıkladı.

Açıklamanın tamamı şöyle;

Ermeni Soykırımından Dersim‘e, Dersim‘den Maraş‘a, Maraş‘tan Sivas‘a, Sivas‘tan 19 Aralık Hapishaneler katliamına ve Cizir‘e, Afrin’e … Unutturmayacağımız ROBOSKİ KATLİAMI!
28 Aralık 2011… 21.30 ve 22:27 saatleri arası… Türk savaş uçakları sınır hattında ki Roboski’de 34 kişiyi bombalayarak öldürdü.

Bu bir kaza mıydı? 

Yetkililer ve askerler, sınır bölgesindeki köylülerin yıllarca ticaret yapmak için katırlarla Irak sınırını düzenli olarak geçtiğinin farkındalar. Ekonomik olarak on yıllardır “ihmal” dilen, inkar edilen ve soykırıma uğrayan bu Kürt bölgelerinde yapılan “sınır ticaretinden” Türk askerinin de nemalandığı bilinmektedir. 28 Aralık 2011 tarihinde silahsız sivillerin köylerine geri dönmek için düzenli rotalarını takip ettikleri açıktı. Bununla birlikte, ABD istihbaratının yardımıyla çocuklar ve ergenler grubu tespit edildi ve bombalandı. Gerilla grupları olmadığı açık olmasına rağmen, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için sınırı geçmek zorunda kalan Kürt köylüleri olduğu bilinmesine rağmen bombardıman gerçekleşti ve 34 kişi bilinçli bir şekilde Türk Ordusu tarafından katledildi.

Türk Medyası Katliamın üstünü örtmeye çalıştı
Katliamdan sonra, TC Faşist devleti bu durumu gizlemeye çalıştı. Sadece alternatif medyadan halk haberdar oldu. 12 saat sonra Türk medyası katliamı „yanlışlıkla yapılan bombardıman“ olarak duyurmak zorunda kaldı. 27 saat sonra yapılan açıklama ile Hükümet bu katliamdan kimsenin sorumlu olmadığını dile getirdi. Roboski katliamının sorumlusu hala netleşmeyi beklemektedir. Yapılan tüm soruşturmalar devlet tarafından sulandırıldı. Gerektiği gibi yapılmayan soruşturmalar sonucu yapılan katliam “kazaydı” denilerek üstü kapatılmak istendi ve bu durum hala devam etmektedir. 850’den fazla sivil toplum kuruluşu, siyasi parti birliği ve Türk ve Kürt sivil toplum birliğinden oluşan geniş bir „Roboski İçin Adalet Platformu“ kuruldu.
Roboski katliamı açıkça devlet tarafından uygulanan bir şiddet eylemi ve insanlığa karşı bir suçtur. Bununla birlikte, „kaza“ denilerek üstü örtülmeye çalışılan bu katliam, Türk devletinin yıllarca süren yaygın politikasına uyuyor: Ermenilere karşı soykırımın inkar edilmesi (1915), Dersim soykırımı (1937/38), Maraş’ta (1978) uygulanan soykırım ve Sivas’ta yakılan 35 insan (1993), Türk devletinin kendi tarihi ile nasıl ilgilendiğini göstermektedir. 

Türk Devleti, kendi geçmişi ile yüzleşmek yerine, bu tip katliamları sorgulayanları katletmektedir. (Musa Anter 1992, Hrant Dink 2007 yılında katledildiler). Yine demokrasi ve barış mücadelesi veren, katliamların arka perdesini sorgulayan 5 binden fazla demokrat, ilerici, yurtsever ve devrimci Türk devletinin başı Erdoğan’ın talimatı sonucu hapsedildiler.
Ermeni soykırımından, Roboski’ye… Katliamların ve soykırımların hesabını sormaya devam edeceğiz…
Susmayacağız ve hesap sormaya devam edeceğiz!
Roboski katliamını unutmayacağız/unutturmayacağız!