Home , Haberler , Tutuklamalar Sarıgazi’de Protesto Edildi

Tutuklamalar Sarıgazi’de Protesto Edildi

eylem sarıgazi 4Sarıgazi: 26 Nisan 2016 salı günü İstanbul’da Partizan, Yeni Demokrat Gençlik okurları ve Özgür Gelecek muhabirlerine yönelik yapılan operasyonla birlikte 4 partizan okurunun tutuklanmasına karşı birçok alanda basın açıklamaları ve eylemler gerçekleştirildi.

Partizan tarafından İstanbul Sarıgazide eylem için saat 19.00’da Demokrasi Caddesinde yapılacak basın açıklamasına çağrı yapıldı. Daha sonra, Demokrasi caddesinde toplanan kitle ile birlikte polisin eyleme yönelik taciz girişimlerine karşı çekilen ajitasyonlarda devletin saldırılarını yoğunlaştırdığı ve 1 Mayıs çalışmalarına yönelik yaptığı saldırılar teşhir edilirken diğer yanda yapılan operasyonun devletin Kürt halkının direnişini batı da yankı bulmasında devletin korktuğunu ve Kürt halkıyla dayanışma içerinde olanların devletin hedef tahtası haline getirildiğine değinildi.

Daha sonra “Baskılar bizi yıldıramaz” , “Yaşasın devrimci dayanışma” , “Yaşasın 1 Mayıs”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile saldırılara tepki gösterildi.

Daha yapılan basın açıklamasında; devletin bu saldırılarının 1 Mayıs öncesinden yapmasının 1 Mayıs’ta alanlara çıkılmasına engel olması ve Kürdistan halkının direnişinin metropollere ulaşması ile birlikte devletin yok olma korkusu içerinde olduğuyla bu saldırıların hiç kesilmediği gibi direnişimizin her alanda direnen halklarla birlikte yükseltileceğine değinildi.

Açıklamanın devamında, hiç baskı ve tutuklamanın bizi yıldırmayacağını ve Sarıgazi halkını okurlarımıza ve gazetemize sahip çıkarak 1 Mayıs ta öfkelerimizi birleştirip meydanları hesap sorma alanına çevirme çağrısı yapılarak açıklama sonlandırıldı.

Eyleme; ESP, YDG, DHF, Halkevleri, Mücadele Birliği, BDSP ve Kaldıraç destek verdi. Son olarak eylem “Yaşasın devrimci dayanışma “ sloganları ile sonlandırıldı.