Anasayfa , Dünya , Kobane’ye destek çadırına gaz bombaları ile saldırı düzenledi.

Kobane’ye destek çadırına gaz bombaları ile saldırı düzenledi.

kobane2AHM-21-07-2014- Asker ve polis, Birecik’in Zehri ve Ziyaret köyleri arasında bulunan Kobane’ye destek amaçlı açılan direniş çadırlarına küfürlü anoslar eşliğinde gaz bombaları ile saldırı düzenledi. Çadırları yakarak çok sayıda aracı da tahrip eden askerlerin saldırısında 2’si ağır çok sayıda kişi yaralandı.

IŞİD çetelerinin saldırıları altında bulunan Kobane’ye destek amaçlı Urfa’nın Birecik İlçesine bağlı Zehri ve Ziyaret köyleri arasında kurulu direniş çadırlarına Türk askerler tarafından saat 05.00 sularında saldırı düzenlendi. Çevik kuvvetlerden oluşan büyük bir güç ile gerçekleştirilen saldırıda akrep tipi askeri araçlar ile TOMA’lar kullanıldı. Küfürlü anoslar eşliğinde gaz bombaları ile direniş çadırlarına saldıran askerlere gençler ses bombaları, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Çadırlar yakıldı, sivil araçlar tahrip edildi

Yoğun çatışmanın yaşandığı saldırıda askerler alanda bulunan çadırları ateşe verdi. Bununla yetinmeyen askerler, sivil araçları ellerinde bulundurdukları demirlerle tahrip etmeye başladı. En az 4 araç ise küfürler eşliğinde askerler tarafından yakıldı.

Köylüler gaz bombası yüzünden evlerini terk etti

Alanı gaz bombardımanına boğan askerler, Ziyaret köyünde bazı evlere de gaz bombası attı. Saldırı üzerine köy sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

2’si ağır en az 10 yaralı

Saldırı esnasında askerlerin yakaladıkları 2 kişiyi feci şekilde dövdüğü görüldü. İkisi ağır olmak üzere 10’dan fazla kişi yaralandı.

Gençler direnişe geçti

Alanda bulunan kitlenin çoğunluğu saldırı üzerine Birecik kent merkezine doğru yürürken, alanda hakim bir tepeyi ele geçiren gençler buradan askerlere karşı direnişlerini sürdürüyor.

Dün sabahın tekrarı

Ziyaret direniş çadırına dün sabah aynı saatlerde benzer şekilde saldırı düzenlenmiş, saldırıya gençlerin karşılık vermesiyle çatışma meydana gelmişti. Çatışmada aralarında JİNHA muhabiri Şehriban Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, saldıran askerler geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Sökülen ve yakılan çadırları halk bugün tekrar kuracak.

Kaynak: ANF