Anasayfa , Avrupa , TEKEL İşçileri Direniyor, Hamburg’dan Destek Mitingine Çağrı

TEKEL İşçileri Direniyor, Hamburg’dan Destek Mitingine Çağrı

ANKARA / HAMBURG | 26 – 01 – 2010 | Direniş 4. Gününde. Hükümete verilen süre bitti. 3 Şubat’ta Hayat Duracak. DEKÖP-Hamburg’dan dayanışma mitingine çağrı.

TEKEL işçilerinin direnişlerinin 43. gününe girerken, Hükümete verilen süre bugün sona erdi. Akşam saatlerinde bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Hak-İş Konfederasyon durum değerlendirmesi yaptı. Beş konfederasyon adına açıklama yapan Türk-İş genel başkanı Mustafa Kumlu, 3 Şubat tarihinde üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını belirtti.

Kumlu, bu süre içinde hükümetten gelecek önerileri değerlendireceklerini belirtirken, 3 Şubatta üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını bildirdi. Türk-İş binası önünde toplanan ve basın açıklamasından memnun kalmayan işçiler, ‘Genel Grev, Genel Direniş!’ ‘ölmek var dönmek yok!’ sloganlarıyla cevap verdi.

Hamburg’tan Destek

Hamburg Demokratik Kitle Örgütleri Platform bileşenleri, ATİF, AGİF ve ADHF bir basın açıklaması ile 30 Ocak’ta dayanışma mitingi düzenleyeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada sermaye devletinin, emperyalistlere uşaklığını kanıtlayabilmek için, emperyalist suç örgütü IMF güdümünde, özelleştirme saldırısını en kapsamlı şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor denildi.

Açıklamada devamla ‘Bu baskı ve zulme karsı Türkiye kuzey Kürdistanlı isçiler haklarını alabilmek için bu son süreçte direniş içerisindedir. İtfaiye ve Esenyurt Belediyesi işçileri 2 gün sürecek açlık grevine başladı. Diğer yandan TEKEL işçilerinin 42 gündür kararlılıkla sürdürdükleri haklı ve onurlu direnişleri devam etmekte  bu şanlı direnişi coşkuyla selamlıyoruz. Kadın-erkek el ele 12 bin TEKEL işçisinin yarattığı bu güçlü ve örnek direnişi kendi direnişimiz olarak sahiplenmek, TEKEL işçisiyle sınıf dayanışmasını büyütmek  ve yaşadığımız coğrafyadan TEKEL isçilerinin yanlız olmadığını haykırmak için tüm işçi, emekçi, emekten ve isçiden yana olan tüm kurum ve kişileri basın açıklamasına ve mitinge çağırıyoruz’ sözlerine yer verildi.

30 Ocak Cumartesi Altona S-Bahn durağı’nda (Mercado Önü) gerçekleşen mitingin başlama saati ise 14:30.