Home , Avrupa , Kaypakkaya Hamburg'ta da Anıldı!

Kaypakkaya Hamburg'ta da Anıldı!

HAMBURG | 02 – 06 – 2010 | Avrupa’da 7 bölgede düzenlenen 37.Ölüm Yıldönümünde Kaypakkaya’yı anma etkinliklerinin sonuncusu Hamburg’ta 30 Mayıs Pazar günü yapıldı.

Saygı duruşuyla başlayan program Gece Tertip Komitesi adına yapılan konuşmanın ardından, Partizan Temsilcisi, Faik Bulut ve Ragıp Zarakolu’nun yer aldığı panelle devam etti.

Yoğun bir ilgiyle dinlenen panelde ilk sözü alan Zarakolu Türkiye’deki güncel durum içerisinde açılımlar konusunu ele aldı. Zarakolu’nun ardından söz alan Partizan Temsilcisi Türkiye’de durum ve komünistlerin görevlerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Son sözü alan Faik Bulut Ortadoğu Sorunu ve Emperyalistlerin Türk Devletine biçtikleri rol konulu oldukça ilgi uyandıran bir konuşma yaptı.

Panelden sonra verilen kısa bir aranın ardından kültürel proğrama geçildi.İlk olarak sahne alan Hasan Sağlam Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği parçalarla kitlenin beğinisini topladı. Ardında “Anaları Öldürülen Oğullar”adlı tek kişilik oyunla Medine Akbaş sahne aldı.

Grup Haykırış‚ın seslendirdiği Türkü ve Marşlar esnasında sık sık sloganlar atıldı.Grup Haykırış‚ın kiltleyi 18 Mayıs Marşı’nı birlikte ve ayakta söymeye davet etmesiyle 18 Mayıs Marşı hep beraber ayakta söylenirken coşku dorukta idi. Sahne alan Pınar Sağ yaptığı konuşmalar ve söylediği türkülerden sonra kitleden yoğun alkış aldı. Son olarak gecede yer alan bütün sanatçıların İbrahim Yoldaş türküsünü hep beraber sahne alarak söylemesi geceye farklı bir final heyecanı kattı.

600 aşkın kitlenin katıldığı etkinlik siyasal ve kültürel atmosferi ile bir bütün olarak coşkulu bir final atmosferinde sonlandırıldı.

Geceye farklı Parti ve kurumların sundukları mesajların yanı sıra TKPML-SB, Dersim Bölge Komitesi, Partizan, TKPML dava tutsakları adına sunulan mesajlar okundu.