Home , Dünya , Peru’da, Binlerce Kadın Erkek şiddetine karşı yürüdü

Peru’da, Binlerce Kadın Erkek şiddetine karşı yürüdü

 

peruda kadina siddet
Geçtiğimiz Cumartesi, 50 bin kişi Peru’nun başkentine ve sekiz diğer kente yürüyerek kadına yönelik şiddeti, tacizi ve hukuk sisteminin taleplere kayıtsız kalmasını protesto etti.

peru-kadina siddet-2

Resmi makamlar kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirilen eylemin büyüklüğünün Peru’da bir ilk olduğunu söyleyerek, kadın örgütlerinin erkek faillere çok hafif cezalar verildiğini savunduğu son günlerdeki birkaç sansasyonel olayı takibe aldı.

peru-da--3

Peru yargı sisteminin başındaki isim Victor Ticona, “Bugün, 13 Ağustos, ülke için tarihi bir gün çünkü bugün, bir kırılma noktası ve kadınların, özellikle şiddet sebebiyle acı çekmesinin kökünü kurutacak yeni bir kültürün başlangıcı” dedi.

Ticona, kurulacak bir yargıç komisyonunun, eylemciler arasından temsilciler alacağını da belirtti.

Yeni seçilen başbakan Pedro Pablo Kuczynski, eşi Nancy Lange ile birlikte eylemde yer aldı.

 

#NİUNAMENOS #BİRİMİZ EKSİLMESİN

Kuczynski; “Peru’da kimseye şiddet uygulansın istemeyiz, özellikle de kadınlar ve çocuklara.” dedi.

Aynı gün daha erken saatlerde Kuczynski, hükümetinin “kadınların şiddeti ihbar edebileceği olanaklar yaratacağını, zira istismarın şikayetlerin dile getirilemediği ve öfkenin sessizliğe gömüldüğü çevrelerde ortaya çıktığını” belirtmişti.

Peru’daki yürüyüşü takiben Arjantin ve Brezilya gibi diğer Güney Amerila ülkelerinde de kadına yönelik şiddete karşı #NiUnaMenos — #BirimizEksilmesin sloganıyla protestolar düzenlendi.