Home , Avrupa , KATRE`den Yedi Dilde Albüm
KATRE

KATRE`den Yedi Dilde Albüm

KATRE

Hannover |04.05.2017| KATRE, Almanya`nın Hannover kentinde yaşamlarını  sürdüren Türkiyeli ve Alman müzisyenlerden oluşmaktadır. Solist Özden Çiçek ve  bağlama icracısı Ersen Bucak  Türkiye kültürüne mensup olup, Piyanist Holger Kirleis  ve  basgitarist ve klarnetçi  Carsten Bethmann Almanya`nın Aşağı Saksonya eyaletinde yaşamlarını sürdüren müzisyenlerdir. Grup, farklı kültürlerin müziklerinin yanında, özellikle Anadolu coğrafyasına ait olan  geleneksel halk ezgilerini  icra etmektedir.

KATRE Türkçe de dahil yedi dilde dinleyicilerin karşısına çıkıyor ve seslendirilen diller sırasıyla; Almanca, İbranice, Zazaca, Ermenice, Kürtçe, Arapça ve Türkçe`dir.

Özden Çiçek  ve Ersen Bucak gruba Anadolu kültürünün renklerini verirken,  Holger Kirleis  ve Carsten Bethman`da batı  Avrupa  kültürününün özelliklerini  yansıtmaktadır. KATRE seçmiş olduğu repertuvar sayesinde  farklı tarz ve uslupta müzik eserlerini icra ederken, dinleyiciye klasik müzikten sanat müziğine kadar geniş bir yelpaze sunmaktadır. Bu sayede grup,  kendisine ait özgün bir yapı da oluşturmaktadır. Diğer yandan KATRE, dünya konjoktüründe giderek yaygınlaşan tekçi ve ırkçı  tutuma  tepki olarak ; Türkiye ve dünya halklarının kültürel zenginliğini sahiplenmektedir.

KATRE grubunun ismi Arapça`dan Türkçe`ye yol bulmuş bir kelime olan  ‘damla‘ anlamını taşımaktadır. Bilindiği gibi Türkçe`ye yerleşmiş  Arapça ve Farsça kelimelerin dışında özellikle 19.yüzyılından itibaren kimi  Fransızca kelimeler de Türkçe diline girmiştir. Örneklemek gerekirse; Kuaför  ‘Coiffeur ‘ gibi…KATRE kelimesi de  Fransızca`da  4 rakamını „Quatre“ , yani grubu oluşturan dörtlüyü ifade etmektedir.

Grup şimdiye kadar Hannover ve diğer şehirlerde çeşitli konser ve  festivallerde yer aldı. Önümüzdeki günlerde  de farklı konser ve festivallerde dinleyicileriyle buluşmayı planlıyor.  KATRE, kültürlerin ve kıtaların okyanusunda ‘damla‘ olabilme  niyetiyle  dinleyicilere merhaba diyor.