Home , Avrupa , Duisburg’da Depremzedeler ile Dayanışma Etkinliği

Duisburg’da Depremzedeler ile Dayanışma Etkinliği

DUISBURG|12.02.2023| Depremin yedinci gününde, ATİF’e bağlı dernek ve kurumların, depremzedeler için dayanışma faaliyetleri devam ediyor. Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği bugün geniş katılımlı bir etkinlik örgütledi. Saat 11:00’da Hamborn semtinde bulunan Sultan Dügün Salonu’nda gerçekleştirilen dayanışma etkinliği, dernek adına yapılan bir konuşma ile başladı.

Yapılan konuşmada katılımcılar selamlanarak, Türkiye, Türkiye Kürdistan’ı, Rojava ve Suriye’yi etkileyen depremde onbinlerce insanın hayatını kaybettiğine değinildi. TC devletinin aşırı kar hırsı, insan hayatını hiçe sayan rantçı politikaları teşhir edildi. Her koşulda hedef gösterilen mültecilere yönelik ırkçı ve faşist saldırıların hortlatıldığına değinildi.

Yapılan konuşmada, devletin deprem bölgesindeki halkı ölüme terk etttiği, dünyanın birçok yerinden gelen yardımları kendi propaganda aracı olarak kullanmaya çalıştığı ve son tahlihde gelen yardımları halka dağıtma konusunda basiretsiz olduğunun altı çizildi.

Gençlik ve Kütür Derneği adına yapılan konuşmada, Duisburg’da demokratik, devrimci ve yurtsever örgütlerin bir araya gelerek bir deprem koordinasyon komitesi kurulduğunu ve şehir merkezinde düzenli çadır açılacağının haberi verildi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte, deprem sürecini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra ATİK Delegasyonu’nun Hatay’dan etkinliğe gönderiği görüntülü mesaj paylaşıldı.

Almanca, arapça, kürtçe ve türkçe dillerinde ‘Dayanışmayı Büyütelim‘ deprem pankartının asıldığı etkinlikte, makbuz karşılığı yapılan bağışların toplanmasının ardından, kitleye önümüzdeki günlerde yapılacak eylemlere katılım çağrısı yapılarak etkinlik sonlandırıldı.