Anasayfa , Avrupa , Turgut Kaya’yı sokağın gücü ile alacağız”

Turgut Kaya’yı sokağın gücü ile alacağız”

ATİNA|10.07.2018| Yunanistan’ın Atina şehrinde Mayıs ayından beri süren Turgut Kaya ile dayanışma eylemleri devam ediyor. Açlık grevinin 41. Gününde, Kaya’nın dışarıdan sesi olabilmek için, yoldaşları ve dostları dayanışmayı yükseltiyor. “Turgut Kaya’yı sokağın gücü ile alacağız” şiarı ile hareket eden Partizan aktivistleri, 10 Temmuz 2018 tarihinde farklı sokak eylemlikleri gerçekleştirdiler.
Günlük sabah 10:00 ile akşam 21:00 saatleri arası açılan stant, Sintagma Meydanında bildiri dağıtımı ve sesli ajitasyonlar yapıldı. Öğlen saatlerinde yine Mülteci Bakanlığının önünde stant açıldı. Önümüzdeki günlerde Kaya’nın ilticası ile ilgili soruşturması gerçekleştirileceği sebebi ile Mülteci Bakanlığına Kaya’nın yalnız olmadığı mesajını vermek adına Bakanlığın önünde stant açılmaya devam ediyor.
Aynı zamanda duyarlılığı yükseltmek ve kamuoyunu geliştirmek için Sintagma Meydanın’dan Monastiraki Meydanına sesli ajitasyon ve bildiri dağıtımı eylemi gerçekleşti.
Yoğun geçen günün sonunda, Perşembe günü Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu Yunanistan’ın örgütlediği eylemi tanıtmak için, saat 11:00 de Adalet Bakanlığının önünde başlayan eylem için, Exarcheia bölgesinde afişleme yapıldı.