Home , Avrupa , ATiF Güney Almanya toplantısı gerçekleşti

ATiF Güney Almanya toplantısı gerçekleşti

guney atif top 1NÜRNBERG |23-09-2013 | ATiF e bağlı olarak demokratik faaliyetler sürdüren, Stuttgart,Ulm,Augsburg ve Nürnberg derneklerinin yöneticileri ile YDG ve Yeni Kadın çalışması yürütenleri  biraraya gelerek,  ATiF Güney Almanya bölge toplantısını,  21 Eylül Cumartesi günü Nürnberg kentinde gerçekleştirdiler.

ATiF Yönetim Kurulundan 2 üyenin yönettiği toplantıya yaklaşık 20 civarında kişi katıldı.Bölge derneklerinin sorunları ve faaliyetlerinin tartışıldığı toplantıda önümüzdeki dönemin faaliyetleri ve ATiF in yönelimi  tartışıldı, bir çok öneri ve eleştiri yapıldı, kararlar alındı. ATiK Konsey üyesi ve ATiK Denetim kurulu üyelerininde gözlemci olarak  izlediği, Canlı ve verimli tartışmalarla  geçen toplantıda, gelecek  bölge toplantısının Augsburg derneğinde yapılması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki dönem yürütülecek  faaliyetler ve alınan kararlardan bazıları şunlar;

  • 27  Eylül Cuma saat 19.00 da Nürnberg Alevi Kültür Derneğinde “ Gezi öncesi ve sonrası “ konulu  ATiF ve AKM  tarafindan  panel düzenlenecek.
  • 02 Ekim   Carşamba saat 9.00 da ATiF tarafindan organize edilecek olan, Münih Justizzentrum önünde, NSU cinayetleri mahkeme önünde yapılacak miting ile protesto edilecek. Irkci -nazi cinayetlerini gizleyen ve koruyan devlet politikaları  kınanacak ve  ve yayınlanan  araştırma raporu  kitlesel bir miting ile basın-medya  ve  kamuoyu önünde eleştirilecek.
  • 05-06 Ekim tarihlerinde ATiK tarafindan  Frankfurt `ta düzenlenen merkezi yöneticiler eğitim toplantısına katılınacak.
  • 12-13 Ekim  tarihlerinde Yeni Kadın tarafindan Augsburg da düzenlenecek „Eğitim kampına“ katılım sağlanması kararlaştırıldı.
  • 18 Ekim Cuma saat 18.00 de  Nürnberg  Villa-Leon da  Tiyatro ve şiir akşamı düzenlenecek.
  • 19-20 Ekim tarihlerinde, Stuttgart,Ulm,Augsburg ve Nürnberg de, ATiK Konseyi tarafindan „işyeri çalışması – sendikal mücadele ve pratik yönelimimiz “ konulu olarak düzenlenecek toplantılara katılınacak.
  • 26 Ekim Cumartesi Ulm da YDG tarafindan düzenlenen  Türkiyedeki  Tutsak öğrencilerle dayanışma gecesine bölgesel katılınacak.
  • 16 Kasım Cumartesi Frankfurt ta  saat 11.00 de başlayacak olan YDG  Kültür- Sanat festivaline güçlü katılma kararı alındı.

güney atif topAyrıca, demokratik güçbirliği  platformu olarak yapılan ve yapılacak olan  etkinliklere her türlü katkının verilmesi,birlikte iş yapma ve demokratik çalışmaları  ortaklaştırma kararı doğru bulunarak benimsendi.Önümüzdeki dönemde, Güney Almanyada daha kitlesel ve daha koordineli çalışmalar yürütmenin hem zemini hemde potansiyeli olduğuna dikkat çekilerek, çalısmaları büyütme, kitleselleşme yolunda  umut verici  gelişmeler olduğu  vurgulandı.

Yine, 22 Eylül Pazar günü  Nürnberg de  Dialog der Kulturen e. V. derneğinin üyeleri ve YDG li Gençlerin düzenlediği, kitlesel kahvaltıya 100 yakın  insanın  katılarak, siyasal sohbetler yapması  ve dostluklar geliştirmesi de olumlu bir etkinlikti.

 

ydg ulmgezi nbg