Anasayfa , Haberler , Kadın tutsaklar “44. yılımızda umudumuzu selamlıyoruz”

Kadın tutsaklar “44. yılımızda umudumuzu selamlıyoruz”

kadın_tutsaklar_umudun_44_yiliProletarya Partisi’nin 44. kuruluş yıldönümü için açıklama yapan TKP/ML Hapishane Kadın Komitesi, “44. yılımızda bugün, bize ya boyun eğmeyi, ya da baş vermeyi dayatan faşizme yanıtımız direniş geleneğimize daha da yükseltmek olacaktır” dedi.

Elimize posta yoluyla ulaşan bir açıklamaya göre Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist Hapishane Kadın Komitesi Proletarya Partisi’nin 44. kuruluş yıldönümü için açıklama yaptı. Güncelliğinden kaynaklı paylaştığımız açıklamada Kadın Komitesi “Her soru bir cevaba kavuşur. Yokluk varlığa, acı sevince çaresizlik mutlaka çareyle buluşur insanlık tarihinin ilerleyen seyrinde. Nasıl ki bir soykırımın tarihine not düşüldüyse 24 Nisan 1915; 1972’nin 24 Nisan’ı da yüzleşme ve kopuşun, zulme karşı öfkenin, hayata gerçekleri egemen kılma cesareti ve cüretinin tarihi oldu. Ve 44 yıl sonra bugün de hayat bizi her gün yaşamın her alanında binlerce kez doğru doğruluyorken; özgür, adil ve umudun hakim olduğu bir dünya ancak cesaretin ve cüretin ötesinde gerçekleri hayata egemen kılmanın iradesi olduğumuz geceyi güne eriştirebildiğimiz oranda anlamına kavuşacak, hayata rengini verecektir” dedi.

 

“Kimsenin kaçacak, saklanacak yeri yok”

Kimsenin kaçacak, saklanacak yeri yok. Kendi kabuğuna çekilip, zulme karşı tavır almayanlar, umursamaz bir durağanlık içinde sessizlikleriyle suça ortak olanlar en başta kendi kaderini faşizmin eline bırakarak, kendini inkara soyunmuş demektir. Onlar bütün korkuları ve zavallılıklarıyla sıranın kendilerine gelmesini bekleyedursunlar” diye Kadın Komitesi açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

Gün faşizme karşı barikat olmanın, yaşamı savunanların özgünlük tutkusuyla tutuşanların avuçlarında rengini bulacak, umutsuzluk umuda, yenilgiler zafere dönüşecek.

44. yılımızda bugün, bize ya boyun eğmeyi, ya da baş vermeyi dayatan faşizme yanıtımız direniş geleneğimize daha da yükseltmek olacaktır.

Proletarya partisinin neferleri olarak ezilen, sömürülen tüm halkımızı bu büyük yürüyüşte ellerini ellerimizle birleştirmeye çağırıyoruz.

44. yılımızda umudumuzu selamlıyoruz!