Home , Avrupa , Hollanda Demokratik Güçbirliği Platformu’ndan ABD Elçiliği Önünde Basın Açıklaması

Hollanda Demokratik Güçbirliği Platformu’ndan ABD Elçiliği Önünde Basın Açıklaması

amerikan elciligi den haagDEN HAAG | 10 – 09 – 2013 | ABD ‚de Suriye’ye yönelik askeri müdahalenin oylamaya sunulacağı günün arifesinde Hollanda Demokratik Güçbirliği, Den Haag’da bulunan ABD Elçiliği önünde yaptığı basın açıklaması ile Suriye’ye yönelik askeri müdahale planlarını protesto etti.

Platform bileşenlerinden VEKSAV, HTİF ve FED-Kom üyelerinin 9 Eylül’de gerçekleştirdiği eylemde yapılan basın açıklamasında; ABD’nin başını çektiği emperyalistlerin, Suriye’de binlerce kişinin katledildiği kimyasal saldırıyı bahane ederek Suriye’ye karşı askeri saldırıya hazırlandıkları belirtildi ve “ Aynı bahanelerle Irak’a yapılan saldırı henüz hafızalarımızdan silinmemiştir. Irak’ta bir milyon insan katledilmiş, bir o kadarı yaralanmış ve sakat kalmış, binlercesi zindanlara atılmıştır. Suriye’ye yapılacak saldırı da, bu saldırının daha vahşileşmiş tekrarı olacaktır“ sözlerine yer verildi ve bugün Suriye’ye yönelik planlanan askeri müdahalenin aynı zamanda Rojava’da sürdürülen Kürt özgürlük mücadelesini bastırmayı hedeflediği vurgulandı.

Açıklamanın devamında “ Biz Hollanda Demokratik Güçbirliği Platformu olarak; Emperyalistlerin Suriye’ye yönelik işgal politikalarını ve askeri saldırılarını protesto ediyoruz ve bir kez daha, Kürt halkının Rojava’da yürüttüğü özgürlük mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz“ dendi.

Eylemde; Hollandaca „Suriye ve Rojava’ya karşı saldırılara hayır“ yazılı pankartı açılarak “ Suriye’den ellerinizi çekin! Savaş çözüm değildir! Yaşasın enternasyonal dayanışma! sloganları atıldı.