Home , Haberler , „Kadın Katliamlari Son Bulana Kadar Sokakları Terk Etmeyeceğiz“

„Kadın Katliamlari Son Bulana Kadar Sokakları Terk Etmeyeceğiz“

VİYANA|08.12.2021| Avusturya’da bu yıl katledilen kadın sayısı 30 oldu. 8 milyonluk bir ülke için azımsanamayacak bir rakam ve bu sadece basına yansıyan… Avusturya’nın başkenti Viyana’da bu yıl kadınlar, kadın katliamlarına ilişkin kamuoyunda farkındalılık yaratmak ve hükümetin harekete geçmesini sağlamak için, neredeyse her hafta kadın katliamlarını sokaklarda/ alanlarda protesto ettiler. Hatta kadın bakanlığının önünde çadır bile kurdular, Parlamento’da, Meclis’te gündeme taşıdılar… Kadınlar birçok kez, bir kadının katledilişini protesto etmek için alanlara çıktıklarında aldılar başka bir kadın katliamının haberini ve hemen orada örgütlediler bir sonraki eylemi. Ancak kadın katliamlarının önlenmesi için, Avusturya devlet yetkilileri hiçbir önlem alma çabasına girmeyerek üç maymunları oynamayı sürdürüyorlar.
Bu nedenle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, pandemi yasaklarına rağmen çeşitli yöntemlerle kadınlar yine de sokaklardaydılar. Kadınlar, kadın katliamlarına ilişkin farkındalığı yükseltmek için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne kadar, 16 günlük bir kampanya gerçekleştirme kararı aldılar. Bu kampanyayı çeşitli aksiyonlarla sürdürürken 30. kadın katliamı gündeme düştü.
Viyana’da 21 Kasım’dan bu yana kayıp olduğu bildirilen bir kadın, 30.11.2021 Salı günü Viyana Brigittenau’daki bir evin bodrumunda ölü bulundu. Polis kadının hayat arkadaşından şüphelenmekte, ancak erkeğe bugüne kadar ulaşılabilinmiş değil. Yurt dışına çıkmış olmasından şüphelenilmekte.
Avusturya’da katledilen 30. Kadın için, Viyana’da 4 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’de kadınlar yine pandemi yasaklarına rağmen Karlsplazt’da toplandılar. Platformun ortak konuşmasıyla mitinge start verildi. Kurumların yaptıkları konuşmalardan sonra, saat 19:00’da yürüyüşe geçildi. Yol boyu yapılan konuşmalar, atılan sloganlarla saat 20:00’de polis merkezinin önüne gelindiğinde öfkeler daha da kabarmıştı. Burada yapılan konuşmada; “Artık eylemlerde yeni bir kadın katliamı haberini almak ve yeni bir eylem çağrısı yapmak istemiyoruz. Artık katliamları saymak istemiyoruz, erkek şiddetinin insanlık dışı, ayrıntılı açıklamalarını gazetelerde daha fazla okumak istemiyoruz. Patriarkal yapıların ırkçı sınır rejimleriyle, ataerkil şiddet ilişkilerinden ayrılmasını zorlaştıran ekonomik bağımlılıklarla iç içe geçtiğinin artık görülmesini ve ciddi bir şekilde ele alınmasını talep ediyoruz. Örneğin, ırkçı kurumları besleme yerine, hükümetin kadınları şiddetten koruyacak tedbirleri arttırmasını ve bunun için daha fazla bütçe ayırmasını, faillere caydırıcı cezaların verilmesini talep ediyoruz. Ancak diğer taraftan; esasta tüm sistemin bir devrime ihtiyacı olduğunu da vurgulamak istiyoruz! ” dediler. Saat 20:15’te eylem sona erdi.