Home , Dünya , Hindistan: Tecavüz sanıkları ilk kez mahkeme önünde

Hindistan: Tecavüz sanıkları ilk kez mahkeme önünde

hindistanHINDISTAN  | 07-01-2013 | Hindistan’da şok etkisi yaratan toplu tecavüz ve cinayet saldırısının sanıkları bugün ilk kez mahkeme önüne çıkıyor.

Mahkeme önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Davanın hızlı işleyen özel bir mahkemeye sevkedilmesi bekleniyor
Ülke çapında protesto gösterilerine neden olan saldırıda, 23 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kadın Yeni Delhi’de bindiği otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra dövülmüş ve sonra da yola fırlatılmıştı.
Genç kadın, 16 Aralık’ta uğradığı saldırı ardından kaldırıldığı hastanede günlerce yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini yeni yıldan hemen önce kaybetti.
Yeni bir kurban daha mı?
Yeni Delhi yakınlarında iki gün önce benzer bir toplu tecavüz saldırısının kurbanı olduğundan şüphelenilen 21 yaşında bir kadının cesedi bulundu.
Henüz tecavüz kurbanı olduğu kesinleşmemiş olsa da, yeni bulunan kadın cesedi Hindistan kamuoyunun bugün başlayan davaya ilgisini daha da artırdı.
Delhi’nin bir banliyösü olan Noida’da bir fabrikada çalışan tecavüz kurbanının babası BBC’ye yaptığı açıklamada kızının toplu tecavüze maruz kaldığını söyledi.
Kızının kaybolması üzerine polis gittiğini söyleyen baba, polisin kızının biriyle kaçmış olabileceğini söylediğini aktardı.
Vaka ile ilgili dört polis görevden uzaklaştırldı.
Halktan yoğun tepki
Tüm girişleri sıkı bir şekilde kontrol edilen mahkemeye getirilen beş sanığın görüntülerinin alınmasına izin verilmedi.
17 yaşındaki altıncı sanık çocuk mahkemesinde yargılanacak.
BBC muhabiri Andrew North, ülkedeki büyük tepki nedeniyle avukatların sanıkları savunmayı reddedeceklerini, bu nedenle mahkemenin sanıklar için avukat atamasının beklendiğini söyledi.
Mahkum edildikleri takdirde sanıklar idam cezası ile karşı karşıya kalacak. Savcılar ellerinde çok fazla delil bulunduğunu söyledi.
Reuters haber ajansının haberine göre sanıklardan ikisinin daha az ceza alma umuduyla ifade vermesi bekleniyor.
İsim tartışması
Hindistan yasaları cinsel suçlara maruz kalanların kimliklerinin saklı tutulmasını öngörüyor.
Aralık ayındaki saldırıda kızını kaybeden baba, İngiltere medyasında kızının isminin açıklanmasını istediğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.
BBC Hindi’ye açıklama yapan baba, kızının adının tecavüz karşıtı yeni yasa ve önlemlerle birlikte anılmasında bir beis görmediğini söyledi.
Hindistan’da kabinenin üyelerinden Şaşi Tarur da tecavüze karşı hazırlanacak yasalarda kullanılması için kurbanın isminin açıklanması çağrısı yapmıştı. BBC