Anasayfa , Haberler , Hollandalı gazeteci ‘Türkiye’de çalışabilecek’

Hollandalı gazeteci ‘Türkiye’de çalışabilecek’

131024092021_bram_vermeulen_304x171_bbc_nocreditISTANBUL | 02 – 11 – 2013 | İçişleri Bakanlığı’nın bu yılın şubat ayından itibaren Türkiye’ye her girişinde sorunla karşılaşan Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen’in durumuyla ilgili bir “yanlış anlama” olduğunu ve tüm seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığını söylediği belirtiliyor.

5 yıldır Türkiye’de çalışan gazeteci Vermeulen BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı’nın durumuyla ilgili bilgiyi AB raportörü Ria Oomen-Ruijten’e ilettiğini söyledi.

Vermeulen, “Bir yanlış anlama olduğu ve bütün sınırlandırmaların kaldırıldığı söylenmiş. Çok mutluyum” dedi.

Bram Vermeulen yılın başından bu yana yaşadığı giriş-çıkış sorunu geçen hafta gündeme gelmiş; gazeteci, sarı basın kartı yenilenmediği için Türkiye’deki oturma iznini kaybetmekle karşı karşıya kalmıştı.

Yetkililer, gazeteciye bu uygulamanın gerekçesiyle ilgili bir bilgi vermemişti.

Hollanda’nın devlet televizyonu NOS ile NRC Handelsblad gazetesi için çalışan Bram Vermeulen, bir keresinde sınırdışı edilmekle de karşı karşıya kalmış ancak avukatının aramasıyla bu durum engellenmişti.

Gazetecinin durumuyla ilgili hem çalıştığı kurum, hem AB raportörü hem de ülkesinin dış ilişkiler yetkilileri devreye girmişti.

Vermeulen, Türkiye ile ilgili çok sayıda haberin yanı sıra Türkiye’nin sınırlarında çekilmiş her biri bir saatlik belgeseller de yapmış ve bu çalışmasıyla ödül almıştı.