Home , Avrupa , Halil Yıldız İsviçre’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Halil Yıldız İsviçre’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

İSVİÇRE|12.07.2023|  Uzun bir dönemdir ciddi sağlık sorunları ile boğuşan Halil Yıldız için İsviçre’de taziye düzenlendi. Yıllarca devrimci faaliyet içinde bulunan Halil Yıldız Langentahl salonunda 9 Haziran günü Ailesi, yoldaşları ve dostları tarafından anıldı.

Taziyede gerek ailesi gerek kurumlar tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı ve halk türküleri söylendi. Halil Yıldız’ın yıllarca faaliyet yürüttüğü İsviçre Partizan adına da bir açıklama okundu. Açıklama bu şekilde:

“Göçmen emekçiler,Kadınlar,Gençler,Yoldaşlar,

Uzun bir zamandır ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşan Halil Yıldız yoldaşı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Halil Yıldız,1976’da hayat şartlarının çıkarmış olduğu zorluklarla baş etmek için yurt dışına çıkmış ve bir göçmen işçi olarak İsviçre’ye yerleşmişti. İsviçre’de ilk günlerinden itibaren demokratik alan mücadelesinde yer alarak mücadeleye devam etti. Bu mücadele içinde Partizan gelenği ile tanıştı. Geleneğimizin programını ve hedeflerini inceleyen Halil yoldaş, Partizan saflarında mücadele etmek istediğini ifade ederek örgütlü mücadele içinde yer aldı. Bu mücadeleyi daha da üst seviyede yürütme kararlılığı ile öne çıktı. Halil yoldaşın, çalışkanlığı, fedakarlığı, alçak gönüllülüğü, yaratıcılığı Türkiyeli Göçmen emekçiler tarafında da karşılık bulmuş, kısa zamanda Türkiyeli göçmen emekçilerin Çetin’i olmayı başarmıştı.

Halil Yoldaş’ın geleneğe bağlılığı aldığı görevleri canla, başla yerine getirmenin mutluluğu onu daha da kamçılıyor ve devrimci mücadeleye daha sıkı sarılıyordu.

Yoldaş’ın Partizan saflarındaki örgütlü mücadelesinin önemli bir yeri vardır. Bundandır ki, geleneğimiz onu bir Parti emektarı görerek Partimizin düzenlediği 50 Yıl Kampanyası’na Daveti kendisine ilettiğimizde çok duygulanmış, Ağır sağlık sorunlarından dolayı katılamayacağından dolayı çok üzülmüştü.

Son dönemlerinde ciddi sağlık sorunlarına rağmen hiçbir gelişmeye ilgisiz kalmayan ve ısrarı onun davaya bağlılığının somut kanıtıdır.

Halil yoldaş uğruna mücadele ettiğin devrimci mücadele devam edecek ve Zafer’e mutlaka ulaşacaktır. Gözün arkada kalmasın!

Başta Halil yoldaş’ın ailesine baş sağlığı , sabır diliyor ve tüm devrimci, demokratların başı sağ olsun diyoruz.

Yaldızlar yoldaşı olsun!

İsviçre Partizan”