Home , Avrupa , İsviçre’de Kobane’ye destek eylemleri devam ediyor!

İsviçre’de Kobane’ye destek eylemleri devam ediyor!

BASEL GARİSVİÇRE |10-10-2014|İŞID Terör örgütünün Kobane’ye saldırıların yogunlaştırmasının ardından İsviçre’de halk daha fazla Kobane direnişine sahiplenerek her gün ve her saat eylemler artarak devam etmektedir.

09 Ekim 2014 tarihinde İsviçre’nin Bern, Biel, Zürih ve Basel şehirlerinde bir çok eylemliliklerle devam etti. Yapılan eylemleri 9 Ekim uluslararası komployu ve Kobane`de yapılan katliamı protesto etmek ve Kobane’ye sahip çıkmak için yapıldı.

BERN:

Bern şehir merkezinde yapılan yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Yürüyüşe Kürt kurumların yanısıra İsviçre Demokratik Güç Birliği bileşen kurumlar ve İsviçre İnsan Hakları Dernegi`ide destek verdi.

BİEL:

Biel Tren İstasyonu karşısına kurulan cadır eylemi iki gün devam edilecek. Cadır eyleminde açlık gerevi ve Kobane için nöbet eylemi şeklinde gerçekleşmekte. İsviçre’lilerin yogun ilgisini ceken cadır eylemine MLKP ve PARTİZAN’da destek verdi.

ZÜRİH:

Zürih Parlemanto önünde 08 Ekim Akşamı acılan cadır eylemi üc gün devam edecektir. Ertesi gün 09 Ekim’de yapılan yürüyüşle de İŞID protesto edildi. Cuma günü akşam yeni bir yürüyüş eylemi örgütlenerek propogandası yapıldı. Bu nöbet cadır ve yürüyüşe İTİF, YDG, YENİ KADIN ve PARTİZAN’da destek verdi.

BASEL:

Gün içinde iki ayrı eylem gerçekleştirildi. İlki Yurtsever Gençlik tarafından Basel Tren İstasyonu önünde, gençlerin önlük giysilerini giyerek yerde yatmaları istasyondan gecen kitlenin oldukca dikkatini cekti. İsviçre’nin SFR Tv side çekim yaptı. Eylem esnasında dagıtılan bildiri ve atılan sloganlarla Kobane’ye sahip cıkılarak İŞID protesto edildi.

Akşam üzeride Yurtsever kadın örgütü tarafından miting gerçekleştirildi. Miting 9 Ekim Komplosunu ve İŞID’ı protesto edilerek Kobane direnişi selamlandı.

Yapılan tüm bu eylemlerde İTİF, YDG, YENİ KADIN ve PARTİZAN’da katılarak destek verdi.

Bern GarBASEL MİTİNGBİEL GARBASEL GARE 2

BASEL GAR