Home , Haberler , Partizan: 'Tekel işçilerinin haklı mücadelesi engellenemez!'

Partizan: 'Tekel işçilerinin haklı mücadelesi engellenemez!'

ANKARA | 06 – 04 – 2010 | Partizan, bir açıklama yayımlayarak, 1 Nisan’da polisin TEKEL işçilerine yaptığı saldırıları kınadı. TEKEL işçilerinin direnişinin Türkiye’nin 4 tarafına yayıldığını belirten Partizan, işçilerin bir kıvılcımı tutuşturduğunu söyledi.

Elektronik posta yoluyla yapılan açıklamada, yapılan saldırıların tahammülsüzlükten olduğu belirtildi. Partizan, saldırıların ‚direniş ruhunun sınıfının diğer bölüklerine yayılmasından duyulan korkunun bir ürünüdür‚ söyledi. Açıklamanın tümü şöyle:

İşlerine, aşlarına ve geleceklerine sahip çıkarak Ankara’nın göbeğinde ülkenin dört bir yanından görülebilecek bir direniş ateşi yakmayı başaran Tekel işçileri yine devletin saldırılarına maruz kaldı.

78 gün boyunca baskılara, saldırılara ve Ankara’nın ayazına inat direnişi sürdüren, geniş işçi-emekçilerin ve Ankara halkının desteğini alan Tekel işçileri yine saldırıların hedefinde.

Özlük haklarına sahip çıkan Tekel işçileri, 78 gün boyunca sadece kendileri için değil; taşeronlaştırma ile güvencesiz, esnek olarak çalıştırılan, özelleştirme saldırıları ile işleri ve gelecekleri ellerinden alınmak istenen geniş işçi ve emekçiler içinde mücadele ediyordu.

Bunun sonucu dur ki Tekel işçilerinin mücadelesi Ankara’nın göbeğinden dalga dalga yayılarak ülkemizin dört bir yanında ki işçi ve emekçilere sesini ulaştırabilmeyi başardı.

Tekel işçileri 1 Nisan günü, geri dönmek üzere ayrıldıkları Türk-İş Genel Merkezi önüne geldiklerinde büyük bir barikatla karşılaştı. Adeta bir sıkıyönetim varmışçasına Türk-İş Genel Merkezinin bulunduğu bölgede ki tüm yollar, caddeler ve sokaklar polis tarafından işgal edilmişti.

Egemenler, Tekel işçilerinin Ankara’ya girmesini ve Türk-İş’e ulaşmasını engellemek amacıyla otobüsleri Ankara’nın girişinde durdurdu, işçileri içeri sokmadı, bir araya gelmek isteyen işçilere ve sınıf dostlarına gaz bombaları ile saldırdı.

Türk-İş’in bulunduğu bölgedeki kahvelere ve cafelere girerek burada oturan işçilere saldırdı, gözaltına aldı.

Saldırılarla ortaya çıkan tahammülsüzlük Tekel işçilerinin mücadelesinden ve bu direniş ruhunun sınıfının diğer bölüklerine yayılmasından duyulan korkunun bir ürünüdür!.

Polis; işçilere, sınıf dostlarına gaz bombaları ve coplarla saldırarak çok sayıda insanı yaralamış, onlarca kişiyi de gözaltına almıştır.

Ne var ki gözaltılar, baskılar ve saldırılar Tekel işçileri nezdinde sınıfın kahredici öfkesine engel olamayacaktır!.

Tekel işçileri kıvılcımı tutuşturmuştur.

Ve bilinir ki tüm bozkırın tutuşması için tek bir kıvılcım yeterlidir!

bu direniş ruhunun sınıfının diğer bölüklerine yayılmasından duyulan korkunun bir ürünüdür