Anasayfa , APP , Nazdar Ecevit’e Darmstadt’tan destek eylemi

Nazdar Ecevit’e Darmstadt’tan destek eylemi

DARMSTADT|19.04.2021|18 Nisan Pazar günü Darmstadt Mülteci geri gönderme hapishanesinin önünde, ATİF‘in de içinde bulunduğu ilerici yerel ve göçmen örgütlerinin organize ettiği bir eylem gerçekleştirildi.

Daha önce Nazdar Ecevit‘in de geriye gönderilmek üzere tutulduğu hapishanede bir çok mülteci keyfi olarak evlerinden, iş yerlerinden alınarak ülkelerine geri gönderilmek üzere buraya hapsedilmişlerdir. Tutuklu bulunan bir çok mültecinin hiç bir suç kaydı olmamasına, eksik evrakının bulunmamasına, bazılarının evli olmasına rağmen mültecilikleri çeşitli bahanelerle kabul edilmeyip evlerinden ve iş yerlerinden apar topar alınmışlardır. İçeride tutuklu bulunan mültecilerle eylem anında canlı telefon bağlantısı kuruldu ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. İş yerinden alınan bir mültecinin evine gidip yanına eşya almasına dahi müsaade edilmediği, günde yalnızca 1 kez yemek verildiğini ağlayarak anlatması, insanların hangi koşullar altında tutulduğunu anlamamız açısından bir örnekti.

Yapılan konuşmalarda mültecilik hakkının bir insan hakkı olduğu, ve her insanın nerede ve nasıl yaşayacağına karar verme hakkının kendisinde olduğu dile getirildi. Yapılan konuşmalar sırasında sık sık sloganlar atıldı ve içeride bulunan mülteciler de içeriden slogan atarak karşılık verdi. 2 saat süren eylem, bu şekilde süren mülteci politiklari olduğu sürece düzenli olarak yapılmaya devam edeceği bildirilerek bir sonraki eylemde görüşmek üzere sonlandırıldı.