Anasayfa , Avrupa , İsviçre Hülya Emeç`i Brezilya`ya Göndermek İstiyor

İsviçre Hülya Emeç`i Brezilya`ya Göndermek İstiyor

İSVİÇRE|30.01.2018|Türkiye’de hakkında kesinleşmiş 7 yıl cezası bulunan Hülya Emeç’in sığınma talebi İsviçre tarafından reddedildi ve 16 gündür havaalanında bekletiliyor
Karara itiraz eden Emeç ise ‘İnsanca bir yaşam istiyorum’ dedi
Bir grup mülteciyle birlikte havalimanında kalan Emeç İsviçre`ye Brezilya üzerinden geldi.
Brezilya’yı güvenilir bulmadığı için İsviçre’yi tercih ettiğini dile getiren Emeç, “Brezilya’yı güvenilir bir ülke olarak kabul ediyorlar. Oysa ben orada cinsel tacize uğradım. Bir Brezilyalı için güvenilir bir ülke olabilir orası ancak bir mülteci kadının yaşaması çok zor. Dışarda hiçbir kamu görevlisi bulamazsınız. Lüks bir yaşam tarzı beklemiyorum. Ancak cinsel tacize uğradığım, korku içinde yaşadığım bir ülkeye de geri gönderilmek istemiyorum” diyerek Brezilya`ya gönderilmek istemediğini dile getirdi.
Türkiye’de Gazete Karınca ve Fırat Haber Ajansı’nda görev yapan Emeç, yaptığı haberlerden dolayı ‘terör propagandası yapmak’ ve ‘terör üyesi olmak’ suçlamasıyla hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası var. 2009 yılında da iki yıl Bakırköy hapishanesinde kalan Emeç, Brezilya’da kadınların durumu Türkiye’den farksız değil. Kürt, gazeteci ve kadın olmanın ötesinde insanca yaşamak istiyorum.
Avukatı aracılığıyla iltica talebinin reddine karşı itiraz dilekçesi verdiklerini ifade eden Emeç, “Brezilya’yı güvenilir ülke olarak kabul ediyorlar. Oysa insan hakları raporlarına göre Brezilya’da insan hakları savunucusu kadın cinsel tacize uğramaktadır.
Şimdi tek başınayım. Ve bana ne olacak bilmiyorum. Destek bekliyorum. Ama umutluyum.Türkiye’de ceza almam benim ne kadar haklı ve gerçekçi haberler yaptığımı gösteriyor’ dedi. Emeç kamuoyundan da kendisine ses verilmesi konusunda çağrıda bulundu.