Home , Avrupa , Zürih’te Polonya Sınırındaki Mülteciler İçin Eylem

Zürih’te Polonya Sınırındaki Mülteciler İçin Eylem

İSVİÇRE |09.10.2021| İsviçre’nin Zürih şehrinde bugün ATİK İsviçre, YDG ve Yeni Kadın’nın çağrısı üzerine Polonya sınırında kalan mülteciler için bir eylem gerçekleşti. İş çıkış saatinde merkezi tren istasyonun önünde hazırlanan dövizlerle, sınırda yaşanan insanlık suçuna dikkat çekildi.

Eylemde ATİK’in konuya dair çıkartmış olduğu bildiri dağıtılırken, sesli ajitasyon ve sloganlarla mültecilerin sesi olundu. İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu ve Öncü Partizan dövizleriyle eyleme ortaklık sağladılar

Belarus Polonya sınırında binlerce mülteci Avrupa’ya gelmek için beklemektedir. Basının ve uluslararası yardım kuruluşlarının belirlemelerine göre, onbinlerce mülteci, bu sınır kapılarına yığılmıştır. Belerus üzerinden Polonya’ya ve oradan da Avrupa’ya gelmek için yola çıkan mülteciler, Polonya devleti tarafından durdurulmuş olup içeri bırakılmamaktadır. Mültecilere karşı adeta savaş ilan eden Polonya hükümeti, sınırları tel örgülerle kapatarak, yaklaşık 12 bin askeri sınır kapılarına yığmıştır. Aynı şekilde mültecilerin olası geçiş yolu olarak kullanabilecekleri Litvanya da, sınır kapılarını kapatmış durumdadır.