Home , Avrupa , İSVİÇRE -FRANSA Yeni Kadın Eğitim Kampı İsviçre’de Gerçekleştirildi

İSVİÇRE -FRANSA Yeni Kadın Eğitim Kampı İsviçre’de Gerçekleştirildi

YENİ KADIN|15.10.2022| ‚Gücümüzü örgütlü mücadelemizden alıyoruz.!‘ şiarıyla İsviçre’nin Basel şehrinde 7-8-9 Ekim tarihinde Fransa ve İsviçre Yeni Kadın kampı başarılı bir şekilde gerçekleşti.
Covid-19 pandemisi nedeniyle uzun süredir yapma olanağı olmayan eğitim kampı tüm katılımcıların düşüncelerini dile getirdigi ,kollektif çalışmanın ve uyumun öne çıktığı , ‚Örgütlü kötülüğe karşı , örgütlü mücadelenin ,kadının bu mücadelede neden özne, öncü ve önder olması gerektiğinin‘ katılımcılar tarafından da değişik boyutlarıyla tartışıldığı eğitim kampında, yapılan kültürel etkinlikte türkülerimiz hep bir ağızdan söylendi.
Eğitim çalışmalarında ilk gün katılımcı arkadaşların kendilerini tanıtmasının ardından , ‚Kadın Beyanı esastır,aksini ispat yükümlülüğü erkeğe aittir‘ ilkesi ve
‚Öz savunma ‚ iki atölye çalışması şeklinde oldu.Yapılan eğitim kamplarının kadına bilinç taşıma noktasında da bir öz savunma yöntemi olduğu vurgulandı. Kadın beyanı esastır ilkesinin iyi kavranması ,kavratılması
gerektiği ve kadın beyanı esastır ilkesinin önemini katılımcılar da dile getirdiler ve Yeni Kadın adına kadına yönelik şiddeti anlatan görsel bir sunum yapılarak kadın beyanı esastır,aksini ispat yükümlülüğü erkeğe aittir ilkesinin önemi bir kez daha vurgulandı.
Öğleden sonra yapılan eğitimde ‚Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Örgütlülüğünün önemi‘ konuları ele alındı.Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliğinin ne olduğu ile ilgili önceden hazırlanan sorular tüm katılımcılara verildi ve herkes bu konudaki düşüncelerini dile getirdi. Yeni Kadın olarak Dünya genelinde erkeğe ve kadına verilen toplumsal cinsiyet rollerinin kültürel bazı farklılıklara rağmen pek çok noktada ortak olduğu bunun altında yatan nedenler olarak vurgulandı. Kadın örgütlülüğünün önemi üzerine olan gündem, soru cevap şeklinde yapıldı ve kadın dayanışması ,birlikte mücadelenin nasıl olması gerektiğini anlatan sunumla eğitim çalışmasına ara verildikten sonra, akşam kültürel etkinlik yapıldı.
Kampın son günü 3 -10 Eylül tarihleri arasında Tunus’ta yapılan 3.Dünya Kadın Konferansı na katılan delege ve izleyici arkadaşlar tarafından Tunus’ta yapılan konferanstan izlenimler anlatıldı ve ‚Enternasyonal Kadın Mücadelesinin önemi‘ bir kez daha anlatıldıktan sonra eğitim kampına katılan arkadaşlar kampın değerlendirmesini yaparak ,kampa katılan herkesin eğitimlerde düşüncelerini dile getirmesi ve kollektif çalışma açısından kampın başarılı olduğunu vurguladılar.
İsviçre ve Fransa eğitim kampı, Irak Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde 4 Ekim tarihinde katledilen Nagiha Akarsel ve İran’da molla rejiminin ahlak polisleri tarafından katledilen Mahsa Amini anısına yapılan saygı duruşundan sonra, bundan sonraki çalışmalarda alanlarda buluşmak üzere sonlandı.
Yaşasın Kadınların Örgütlü Mücadelesi!
Kadın,Yaşam Özgürlük!
YENİ KADIN