Anasayfa , Haberler , Münih Mahkemesi Önünde Sarı-Yelekler İle ”Politik Tutsaklara Özgürlük” Mitingi

Münih Mahkemesi Önünde Sarı-Yelekler İle ”Politik Tutsaklara Özgürlük” Mitingi

MÜNİH |08.12.2018| Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde dün ATİK tarafından sarı yelekler ile ”Politik Tutsaklara Özgürlük” mitingi gerçekleştirildi.

Tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar bu dayanışma eksilmemeli! 

Avukatlar tarafından mahkemenin gidişatı üzerine yapılan açıklama ile miting başladı. ”Tutuklulukları itibari ile göstermiş olduğunuz dayanışma onlara hep güç kazandırdı. Tüm tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar bu dayanışma eksilmemeli.” denildi.

ATİK Eşbaşkanı Zeynep Çalışkan yaptığı konuşmada Avrupa coğrafyasında kapitalizmin yıkımlarına karşı alttan gelen dalganın giderek kabardığını vurguladı. ”Uluslararası kamuoyunda ‘Komünistler Davası’ olarak tanınan ve Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülmekte olan dava halen sürmekte, 2019 Nisan’ına kadar mahkemeler devam edecektir.” dedi.

Alttan gelen dalganın Tsunamiye dönüşmemesi için egemenler her yönden saldırıyı giderek büyütüyorlar!

Eşbaşkan sözlerine yürürlüğe sokulan antidemokratik yasalar ile muhalif kesim bastırılıp susturularak alman burjuvazisinin baskısına, sömürüsüne boyun eğen bir toplum yaratılmak istendiğini vurgulayarak devam etti: ”Genel olarak Avrupa coğrafyalarının hepsinde kapitalizmin yıkımları sayesinde sosyal refah düzeyinin hızla gerilemesi, sosyal yıkımların derinleşmesi, işsizlik, sosyal ve siyasal güvencesizlik, işçi ve emekçilerin alım gücünün düşmesi hissedilir şekilde büyümekte. Avrupa Birliğinin siyasal ve ekonomik olarak Motor gücü olan Almanya’da özellikle ilerici, devrimcilere, politik örgüt ve kuruluşlara yönelik saldırıların boyutları hergün daha fazla büyütülmektedir.

Hukuksuzluğun hukuk olduğu yerde, Direniş Meşrudur!

Çalışkan sözlerini ”Alman hükümeti ve savcılığının Faşist Erdoğan rejimi ile ortak sürdürdükleri bu davayı kınamak 3,5 senedir yargılanan değil, yargılayanlar olan devrimcileri, komünistleri sahiplenmeyi ve dayanışmayı dahada yükseltmek görevimizdir. Müslüm Elma’nın dediği gibi ‘Bu dava mahkeme salonlarında değil, sokakta kazanılacak!’ İçerideki son arkadaşımızı alıncaya kadar sahiplenmemiz devam edecektir!” diyerek sonlandırdı.

Miting atılan sloganlar ve mahkeme tarihleri üzerine yapılan duyuru ile son buldu.