Anasayfa , Avrupa , Almanya’da Rojava ile dayanışma gösterilerine katılım çağrısı;

Almanya’da Rojava ile dayanışma gösterilerine katılım çağrısı;

atif2ALMANYA |07-08-2013 |  ATiF (Almanya Türkiyeli  işçiler Federasyonu)  tarafından yapılan açıklamada ”  Rojava’da gerici faşist çetelerin Kürtlere, Alevilere ve Ezidilere yönelik hunharca katliamları pervarsızca sürmektedir. Gerçekleştirilen bu katliamların başlıca sorumluları emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileridir.Faaliyet yürüttüğümüz tüm alanlarda katliamlaraa karşı çıkıp, emperyalist güçlerin bu oyunlarını tehşir ederek, Rojava’da direnen Kürt, Alevi ve Ezidilerle dayanışma içinde olmalıyız.”denilerek  bu hafta da birçok kentte düzenlenecek  gösterilere destek ve katılım çağrısı yapıldı.

Yürüyüş ile mitinglerde Kürtlere yönelik saldırıların son bulması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi talep edilecek.

Batı Kürdistan’da El Kaide’ye bağlı silahlı çetelerin Kürtlere yönelik saldırılarını  protesto etmek için Almanya’da yaşayan Kürtlerin gösterileri bu hafta sürecek.Rojava‘da Kürt halkının kendi ülkelerinde eşit ve özgürce diğer halklarla birlikte yaşamak istediğine dikkat çeken YEK-KOM  gösteriler için şu çağrıyı yaptı:

“Rojava halkı, Başta Türk devleti ve AKP hükümeti olmak üzere çeşitli güçler tarafından desteklenen Suriye’de halklar ve dinler arasında çatışmaları körükleyen El Nusra- El kaide gibi çeteler tarafından saldırıya uğruyor.  Bu katil güruh kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlarımıza saldırmakta ve vahşice katliamları dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor.  Rojava‘da Kürt halkının kazanımlarına saldıranlar ve saldırtan güçlerin Kürtlerin elde ettikleri kazanımlari yoketmek halklar ve dinler arasında eşitliğin ve kardeşliğin inşasını engellemek istiyor.

Bu kazanımlar sadece Kürt halkının değil orada yaşayan Arap, Asuri-Süryani, Ermeni, Türkmen , halklarının ve Hiristiyanlar, müslümanların, Alevilerin, Ezidilerinde kazanımlarıdır. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm barış, demokrasi , eşitlik ve kardeşliği savunanları, devrimci ve demokratları yürüyüş ve mitinglerimize katılmaya çağırıyoruz. Rojava’ya saldırı tüm Kürtlere ve onun kazanımlarına saldırıdır. Rojava direnişini desteklemek Kürtlerin kazanımlarını dört parçada da korumaktır. Rojavayı desteklemek Kürtlerin, Asurilerin, Ermenilerin, Arapların , Türklerin eşit ve özgür birlikteliğini savunmaktır.”

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK –KOM) tarafından organize edilen yürüyüş ve mitinglerin programı şöyle:

FRANKFURT: Bugün yürüyüş ve miting düzenlenecek. Saat 17.00’de başlayacak yürüyüşün toplanma yeri; Kosteplarwache meydanı. Miting ise Römerplatz gerçekleşecek.

MANNHEİM: 9 Ağustos Cuma günü yürüyüş ve miting düzenlenecek. Saat 17.00’de başlayacak yürüyüşün toplanma yeri; Wasserturm. Miting ise Paradeplatz meydanında gerçekleşecek.

SAARBRÜCKEN: 9 Ağustos Cuma günü miting düzenlenecek. Saat 17.00’da başlayacak miting Europagalerie’nin önünde gerçekleşecek.

BİELEFELD: 9 Ağustos Cuma günü miting düzenlenecek. Osnabrück’te yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katılacağı mitingin toplanma yeri ve başlama saati henüz netleşmedi.

DARMSTADT: 9 Ağustos Cuma günü miting düzenlenecek. Saat 17.00’de başlayacak miting  Luisenplatz meydanında gerçekleşecek.

GİESSEN: 10 Ağustos Cumartesi günü yürüyüş ve miting düzenlenecek. Yürüyüş Saat 17.00’de ve Kirchenplatz meydanından başlayacak.

BERLİN: 10 Ağustos yürüyüş ve miting gerçekleşecek. Yürüyüş Saat 18.00’de Hermannplatz meydanından başlayacak.

BREMEN: 10 Ağustos Cumartesi Oldenburg ve Lohn’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının da katılacağı bir yürüyüş ve miting düzenlenecek. Yürüyüş saat 14.00’de merkez tren garı (Hauptbahnhof)’ın önünde başlayacak.

KASSEL: 10 Ağustos Cumartesi günü yürüyüş ve miting düzenlenecek. Yürüyüş saat 16.30’da başlayacak.

FREİBURG: 10 Ağustos Cumartesi günü yürüyüş ve miting düzenlencek. Yürüyüş saat 18.00’da Alte Synagog Platz’ta başlayacak.

NÜRNBERG: 10 Ağustos Cumaresi günü Mahnwache de stand açılacak.

KÖLN: 10 Ağustos Cumartesi günü Düren, Leverkusen ve Aachen kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ile dostlarının da katılacağı bir miting düzenlenecek. Miting Dom Kilisesi’nin önünde saat 16.00’da başlıyor.

DUİSBURG: 10 Ağustos Cumartesi günü Almanya Demokratik Güç Birliği’nin üyesi kuruluşların organize ettiği yürüyüş ve miting düzenleniyor. Gösteriye Dormund, Hagen, Bochum, Essen ve Diusburg’da yaşayan Kürdistanlılar ile dostları katılıyor. Yürüyüş Duisburg Hauptbahnof önünden saat 14.00’de başlayacak.