Home , Haberler , TUYAB'tan tutsaklarla dayanışma pikniği

TUYAB'tan tutsaklarla dayanışma pikniği

tuyabpiknikİSTANBUL | 09 – 06 – 2009 | TUYAB, tutsaklarla dayanışmayı büyütmek amacı ile 7 Haziran tarihinde bir piknik düzenledi. „İçerde dışarda hücreleri parçala„-TUYAB pankartının açıldığı piknik, kahvaltı ile başladı. Ardından, açılış konuşması yapıldı. Konuşmayı TUYAB dönem sözcüsü Ayten Özdoğan yaptı. Özdoğan yaptığı konuşmada, TUYAB olarak, devrimci tutsakların dışarıdaki sesi olmaya çalıştıklarını belirterek, hapishanelerde yaşanan saldırılara dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından, pikniğe gelen mesajlar okundu. Kırıkkale E Tipi Hapishanesi’nden devrimci tutsaklar adına Ali Gülmez ve Mesut Çeki ile Sincan Kapalı Kadın Hapishanesi’nden devrimci tutsaklar gönderdikleri mesajlar ile tutsak yakınlarını selamladı.

Ardından, serbest kürsü oluşturuldu ve söz alan herkes düşünce ve duygularını dile getirdi. Ardından yemek arası verildi. Yemek arasından sonra bir şiir dinletisi sunuldu ve tutuklu aileleri hep birlikte türküler ve marşlar söylediler. Piknik sohbetlerle son buldu. Piknikte 1997 Kasım ayında şehit düşen TİKKO gerillası Ümit Çağlayan San’ın annesi Gül ana oğlu için yazdığı bir şiirini okudu.

Kaynak: Umut Yayımcılık