Anasayfa , Avrupa , İsviçre ATİK Komitesi 1 Mayıs ve Seçim Konulu Toplantı Gerçekleştirdi

İsviçre ATİK Komitesi 1 Mayıs ve Seçim Konulu Toplantı Gerçekleştirdi

İSVİÇRE|23.04.2018| İsviçre ATIK Komitesi 22 Nisan pazar günü İsviçre’nin Zürich Kanton`unda gün boyu süren bir etkinlik gerçekleştirdi. Zürich Kanton` unun yanı sıra diğer alman ve Fransız kantonlarından gelen üye ve katılımcılarla gerçekleşen etkinliğin öğleden önceki bölümü selâmlaşma, kahvaltı ve serbest sohbet biçiminde geçti.

Öğleden sonra düzenlenen ikinci bölümde; geçmiş sürecin kısa bir değerlendirmesiyle başlayan ve üç başlıkta ele alınan toplantı gerçekleştirildi.

1-Kültür Fabrik faaliyetinde gelinen nokta ve gerekli mekanın çözümü konusunda bilgilendirme yapıldı. Büyük bir ilgi ve heyecan yaratan bu gündem kitlede coşkuyla yansımasını buldu.

2-Yaklsan 1 Mayıs etkinliğinin siyasal ve örgütsel hazırlıkları değerlendirildi. Genel olarak tüm faaliyetlerimizi komiteler üzerinden örgütlediğimiz için komite kuruluşu, yapısı ve işleyişi üzerine hatırlatmalar yapılarak; Bu sürece önderlik edecek 1 Mayıs Komitesi kuruldu. İki Kadın üç erkek üyeden oluşan 1 Mayıs Komitesinin kurulması ertesinde alt görevlendirmeler tartışıldı.

3-24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri çerçevesinde;

  • Enternasyonal proletaryanın seçim ve referandum sorununa ilişkin temel yaklaşımları ve taktik politikaları,
  • Türkiye´de geçmiş seçimler ve referandumlara ilişkin tavrımız ;İlk olarak taktik politikamızı boykot olarak belirlediğimiz CHP’nin kazandığı 1977 genel seçimlerden ,hayır dediğimiz 2017 Nisan Anayasa Referandumuna kadarki süreç.
  • Emperyalistlerin Türkiye ve Ortadoğu politikaları ve çatışmanın geldiği boyut.
  • AKP iktidarının 16 yıllık karnesi; Zulüm, baskı ,inkar ve katliam politikaları ekseninde işçi sınıfı ve ezilen halklar ve Kürt düşmanlığı= İslami Faşist Diktatörlük,
  • AKP-MHP İktidarını erken seçime zorlayan ekonomik-siyasi nedenler, Iktidar cephesi, muhalefet cephesi,
  • Demokrasi mücadelesinde proletaryanın müttefikleriyle en geniş demokrasi cephesinde buluşabilmenin yaratacağı olanaklar,
  • Seçim süreci taktiklerinde siyasi iktidarı dolaylı olarak beslenen sağ ve sol politikalar(Yetmez ama evetçilik – Boykotçuluk vs.)
  • HDP ye ve diğer demokratik güçlere yaklaşımımız ve seçim sürecine ilişkin taktik politikamız ne olmalı? gibi konularda canlı tartışmalar yürütüldü.

Gün boyu gerçekleştirilen etkinlik ve tartışmaların sonunda ATİK İsviçre Komitesi katılımcılara teşekkür edip ,başarılar dileyerek etkinliği sonlandırdı.