Anasayfa , Avrupa , İTİF-YDG-Yeni Kadın’dan İsviçre’deki Tüm Emekçilere Eyleme Katılım Çağrısı!

İTİF-YDG-Yeni Kadın’dan İsviçre’deki Tüm Emekçilere Eyleme Katılım Çağrısı!

 


Unknown-2
İTİF-YDG-Yeni Kadın’dan İsviçre’deki Tüm Emekçilere Eyleme Katılım Çağrısı!

İsviçre`de, ırkçı SVP partisi liderliğinde sürdürülen, Göçmenlerin sınırdışı edilmesini basitleştiren, “Uygulama İnisiyatifi” ne karşı başlatılan kampanyalar sürüyor. Toplumun değişik kesimlerine hitap eden parti ve kurumlar, farklı neden ve kaygılarla da olsa “Durchsetzunginitiative”e karşı çıkıyor.
Elbette ki en etkili ve esası temellerle karşı çıkanlar, yine devrimci-demokratik güçler olmaktadır.
Bunlar; İsviçreli devrimci partiler ve demokratik güçler, Türkiyeli devrimci-yurtsever güçler ve diğer uluslardan devrimci güçlerdir. İTİF‘in de bileşeni olduğu İDGB, bu çalışmalara dahil olurken, İDGB bileşenlerinden bazı kurumlar bu konuda daha aktif tutum sergilemektedirler. Bunların başında da İTİF gelmektedir.
İDGB ile birlikte, İsviçre Emek Partisiyle, 01 Şubat 2016’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmesi ve bu yasanın hedefleri ve buna karşı mücadele yöntemleri üzerinde durulmuştur.
Önümüzdeki günlerde, sokak etkinliklerine yoğunlaşılacağı söylenmektedir.

Bu çerçevede, cumartesi günü, saat 13:30’da Zürich/Helvetiaplatz‘da gerçekleşecek olan, “Durchsetzungsinitiative”e karşı, geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirilecektir. Zürih kantonu başbakanının katılacağı yürüyüşe, İTİF-YDG-Yeni Kadın tüm güçlerini ve demokratik güçleri güçlü bir şekilde yürüyüşe katılmaya, geleceğimiza sahip çıkmaya çağırıyor.
Irkçı güçlerin, göçmen ve yerli emek ve demokrasi güçlerinin edilgenliğinden dolayı daha da saldırgan ve güçlü saldırdığını ifade eden İTİF-YDG-Yeni Kadın, saldırılara karşı yerli-göçmen emekçilerin, sınıf dayanışması ekseninde birleşmesi ve mücadele etmesi gerektiğini açıklamasında bulunarak, cumartesi günü İTİF saflarında birleşmeye çağırmaktadır.

AHM-İsviçre

Unknown-1

 

IMG_4555