Home , Avrupa , Berlin Erdoğan ,, Not Welcome„ Eylemi

Berlin Erdoğan ,, Not Welcome„ Eylemi

HABER MERKEZİ|29.01.2023| Türkiye Cumhurbașkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Almanya Bașbakanı Olaf Scholz ile gerçekleștireceği görüșme açıklamasının ardından ,, Erdoğan Not Welcome İnisyatifi” öncülüğünde 27 Ocak günü Berlin’de Bașbakanlık binası önünde gösteri ve yürüyüș protesto eylemi gerçekleștirilmesi kararı alınmıștı. Bu görüșmenin Almanya devleti tarafından iptal edilmesinin ardından, Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi`nin çağrısını yaptığı ve „Erdoğan Almanya’da can güvenliğimizi tehdit ediyor” çağrısıyla Berlin’de eylemin yapılması kararı alındı.
Miting șeklinde gerçekleștirilen protesto eylemi Berlin Bașbakanlık Binası önünde 27.01.2023 tarihinde saat 13:00`da gerçekleștirildi. Eyleme Kürt ulusal özgürlük hareketi ve devrimci, demokrat, ilerici birçok kurum ve kiși katıldı. Ayrıca bir Yapılan mitingde, Alman hükümetinin fașist, işgalci Türk devleti ile kirli ilişkilerine derhal son verilmesi talep edildi. Protesto eylemine devrim ve demokrasi yolunda șehit düșenlerin adına yapılan bir dakikalık saygı durușu ile bașlandı.
Protesto eyleminde FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök, Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi, , Ararat Kolektifi adına Ben Garabedian, HDP Almanya Eş Sözcüsü Leyla İmret, Die Linke Berlin Eyalet Parlamenteri Ferat Koçak, Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATIK) adına Süleyman Gürcan söz alarak, yaptıkları konușmalar ile Diktatör Erdoğan ve unun șürekası önderliğinde fașist TC devletinin Türkiye sınırları içinde ve dıșında bașta Kürtler ve onların temsilcileri olan siyasetçiler , aynı zamanda ilerici, devrimci tüm muhalif kesime uyguladığı baskıcı, katliamcı politikalar teșhir edilerek mahküm edildi. Türk ve Alman ilișkilerinin fașist Türk devletinin sınır tanımayan saldırgan tutumunda dur durak bilmeyen siyasetine ve pratiğine verdiği katkı hep bir ağızdan lanetlendi.
Fașist AKP-MHP iktidarının ülke içinde muhalif kiși ve kurumlara uygladığı imha etme politikası ile yetinmeyip, sınır ötesinde de bu politikaların hedefine Kürt siyasetçiler, devrimci, demokratlar ve muhalif kesimler koyması, bunun en somut örneğinin en son Paris`te üç kürdün öldürülmesi ile sonuçlanan ve yine AKP milletvekili Mehmet Açıkgöz`ün Kürtlere, devrimcilere ve muhaliflere yönelik tehditleri ile bariz olarak ortada olduğu vurgusu yapıldı.